DK: Đoković i Zimonjić poraženi u dublu

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2010, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Đoković i Zimonjić poraženi u dublu

Muška teniska reprezentacija Češke povela je protiv Srbije sa 2:1 u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa.

Drugi poen Češkoj reprezentaciji doneo je dubl Radek Štepanek - Tomaš Berdih. Oni su danas u beogradskoj Areni pobedili srpski par Novak Đoković - Nenad Zimonjić rezultatom 3:1, po setovima 3:6, 6:1, 6:4, 6:1.

Janko Tipsarević je sinoć pobedio Tomaša Berdiha sa 3:1, po setovima 7:5, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 6:2, 2:6, 7:6, dok je Radek Štepanek savladao Viktora Troickog sa 3:1, po setovima 4:6, 6:2, 6:4, 6:4.

U nedelju će biti odigrana preostala dva meča u singlu, a sastaće se Đoković - Berdih i Tipsarević - Štepanek. Pobednik ovog duela igraće u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, koja posle dva dana vodi protiv Argentine ukupnim rezultatom 3:0.

Srpski i češki teniseri ušli su motivisano u današnji meč, a oba selektora su napravile izmene za duel dublova. Za Srbiju su igrali Zimonjić i Đoković, dok je češki selektor Jaroslav Navratil odlučio da umesto Minara i Hajeka na teren pošalje Berdiha i Štepaneka.

Teniseri su osvajali poene na svoje servise do vođstva srpskog para od 4:3. Zimonjić i Đoković napravili su brejk na servis Berdiha. Srbi su onda na svoj servis stigli do 1:0 u setovima.

Češki teniseri dominirali su u drugom setu, a svojim rivalima prepustili su samo jedan gem za 6:1. Berdih i Štepanek napravili su brejk u trećem setu pri rezultatu 1:1. Česi su držali prednost od dva gema i zasluženo osvojili treći set rezultatom 6:4.

Slično je bilo i na početku četvrtog seta. Srbija je povela 1:0, a Češka je izjednačila na 1:1. Česi su napravili brejk na servis Đokovića i poveli 2:1. Srpski teniseri nisu mogli da dođu do svoje igre, a Berdih i Štepanek su osvojili još četiri gema za 6:1, čime su došli do zaslužene pobede od 3:1 u setovima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.