Treći dan Festivala Uhvati film

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2017, 07:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći dan Festivala "Uhvati film"

Filmovi o ljubavi, intimnim odnosima i samostalnom životu biće prikazani u subotu 23. septembra od 17 sati u Kulturnom centru Novog Sada, u okviru trećeg takmičarskog dana 15. Međunarodnog Festivala Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film. Nakon projekcije, slede razgovori sa povodom o menjanju perspektive o osobama sa invaliditetom. Celokupan program besplatan je za posetioce.

U okviru filmskog program biće prikazani filmovi: Pomjeramo granice iz Crne Gore, Momenat iz Indije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << brazilski Gestovi, Cezarov glas iz Španije, rumunski Četiri i po čula, Slepi u katedrali iz Libana, dva kanadska Ljubav, seks i ruža i Rupa, ali i film Pleši čiju projekciju u celosti nismo uspeli da pogledamo prvog filmskog dana.

Nakon projekcije filmova, od 19 časova sledi razgovor na temu "Menjanje perspektive o...", u kojem će učestvovati predsednica Udruženja mladih sa hendikepom Dunja Samardžić i direktorka Uhvati film festivala i teoretičarka invalidnosti Milesa Milinković.

Filmski takmičarski program ovogodišnjeg Festivala traje od četvrtka 21. septembra do nedelje, 24. septembra sa početkom od 17 sati, nakon kojih slede razgovori sa autorima filmova i publikom. Za četiri takmičarska dana biće prikazano ukupno 34 filmova iz preko 25 zemalja sveta, na temu dostignuća i izazova sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom. Svi programi Festivala su besplatni!

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film održava se od 2003. u Novom Sadu i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti.

Ovogodišnji Festival podržalo je Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i ERSTE banka.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.