Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najljepše romantične destinacije (FOTO)

Dan zaljubljenih je savršena prilika da unesete malo luksuza u vaš život, posebno ako vas je zima iscrpila pa osjećate potrebu za terapijom suncem i morem...

Mnogi ljudi se za ovu romantičnu priliku opredijeljuju za istorijske gradove poput Firence ili brvnara u planinskim predjelima, ali kada je u pitanju uživanje u dalekim zemljama, ove tri destinacije su nepogrešiv izbor.

Tajland - Idealno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << egzotično mjesto za romantično bjekstvo. Ovdje su standardi smještaja visoki, s obzirom na ekskluzivna odmarališta na mjestima poput Khaoiai Nacionalnog parka, gdje možete ručati na vrhu brda, okruženi maglovitim planinskim vrhovima ili iznajmiti izolovan bungalov na mirnom priobalnom mjestu. Zavodljiva u svakom smislu, Kraljevina Tajland je brzo postala omiljena destinacija za parove.

St.Lucia - Ako želite klasičan odmor na ostrvu, ljepotu i luksuz koje pružaju Karibi nećete naći ni na jednom drugom mjestu na svijetu. Santa Lucija, ljepotica među Vindvordskim ostrvima iz grupe Malih Antila, izmamljuje uzdahe svih koji borave na njoj. U njene prirodne ljepote ubrajaju se, između ostalog, i prelijepe plaže Karipskog mora i Atlantskog okeana. Na obalama ovog, inače malog ostrva, uzdižu se dva vrha planine Piton, visine oko 700 m, koji nose božanstvenu džunglu raskošnog tropskog rastinja i veliko bogatstvo ptica.

Egipat - Plovidba Nilom u sumrak, zaustavljanje na prirodnim toplim izvorima i obilazak drevnih ruševina takođe spada u lijep romantični aranžman. Ova zemlja veličanstvenog naslijeđa i monumentalni spomenik početaka ljudske civilizacije na neki način je i prva turistička destinacija na svijetu. Njen ukras su, između ostalog, višemilionski glavni grad Kairo sa svim svojim različitostima, Crveno more, luksuzni hoteli i pješčane plaže, aktivan noćni život. Piramide Gize jedno su od sedam svjetskih čuda antičkog svijeta. Egipat je i moćna rijeka Nil, istorijom obojena Aleksandrija i fascinantni Luksor...

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.