Vučić na Sretenje u Orašcu

Izvor: RTS, 14.Feb.2018, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na Sretenje u Orašcu

Nizom manifestacija Srbija će obeležiti Dan državnosti. Ove godine zbog drugačijeg programa kojim će biti obeležen Dan državnosti, odlikovanja najzaslužnijim građanima Srbije ali i onima iz inostranstva biće dodeljena sutra, dan uoči Sretenja. Ordenje će biti dodeljeno najzaslužnijim pojedincima i institucijama za doprinos Srbiji i jačanju njenog ugleda.
"Na Sretenje, 15. februara, prvi put predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Republike Srbije će otići u Orašac, mesto podizanja Prvog srpskog ustanka, mesto sa koga potiče moderna srpska državnost i borba za slobodu i traženje mesta srpskog naroda i Srbije u porodici evropskih država i naroda", kaže generalni sekretar u Predsedništvu Srbije Nikola Selaković.

"Predsednik će tada zajedno sa predsednikom RS Miloradom Dodikom položiti venac na spomenik voždu Karađorđu, obratiti se prisutnim građanima, a nakon toga će u 15 časova u Palati 'Srbija' u Beogradu prisustvovati dodeli stipendija, odnosno, dodeliće stipendije za najbolje, najuspešnije srednjoškolce, studente i doktorande u Srbiji, njih više od 900, 956", kaže Selaković.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pašalić: Naša obaveza je da razvijamo vrednosti usvojene na Sretenje

Izvor: Blic, 14.Feb.2018

Zaštitnik građana Zoran Pašalić čestitao je građanima Srbije Dan državnosti navodeći da se Srbija na Sretenje 15. februara seća dva istorijski veoma važna događaja - podizanja Prvog srpskog ustanka 1804. godine i donošenja Sretenjskog ustava, odnosno prvog Ustava Kneževine Srbije 1835. godine,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.