Najjeftinija Dacia koštaće 5.000 €

Izvor: B92, 26.Mar.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najjeftinija Dacia koštaće 5.000 €

Dacia razvija novi model jeftinog malog gradskog automobila. U rumunskoj kompaniji planiraju da početna cena novog vozila ne bude veća od 5.000 evra.

Kako saznaje nemački Autobild, Dacia priprema hečbek model iz "A” segmenta koji bi po dimenzijama bio sličan Renaultu Twingo.

Nova Dacia trebalo bi da dobije ime Citadine, a bila bi bazirana na potpuno novoj platformi koja će se koristiti i za neke druge buduće modele rumunskog proizvođača. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Podaci o pogonskim agregatima novog modela za sada nisu saopšteni, ali očekuje se da bi u ponudi mogao da bude 0.9 litarski trocilindrični benzinski motor u verzijama od 60, 75 i 95 ks.

Pročitajte o novom modelu Dacia Lodgy koji je svetsku premijeru imao na ženevskom auto-salonu 2012.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nova Dacia Citadine imaće cenu od 5,000 evra

Izvor: Autoportal.rs, 26.Mar.2012

Još od trenutka kada je Renault Grupa postala vlasnik rumunskog proizvođala automobila Dacije, postoji opcija o modelu čija cena bi iznosila 5,000 evra. Logan sedan je trebalo da postane taj model, ali do toga nije došlo.

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.