Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 16:02

Zvezdini pogledi ka Nojšatelu i ukletom Ksamaksovom terenu

Navijaće zvezdaši večeras za Sankt Galen

Pogledi zvezdaša biće večeras usmereni ka Nojšatelu. Taj teren u Švajcarskoj predstavlja ukleto mesto za najtrofejniji srpski klub, od 1995. godine kada je Ksamaks napravio senzaciju i eliminisao Crvenu zvezdu iz kvalifikacija za UEFA Kup. Međutim, verovaće navijači srpskog šampiona da bik večeras mogli da se poraduju gledajući dešavanja sa stadiona u Nojšatelu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Sankt Galen gostuje Ksamaksu u 32. kolo švajcarskog prvenstva, i pobedom bi ponovo stekao prednost u odnosu na Jang Bojs. Malu, ali prednost od dva boda koja nije zanemarljiva. Titula Sankt Galena bi Crvenoj zvezdi donela mesto povlašćenog tima utrećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Sa druge strane Partizan će držati fige Bojsima da podignu trofej, jer bi na taj način bio blizu statusa nosioca u plej-ofu za Ligu Evrope.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Činjenica je, ipak, da će Sankt Galen u dobrom raspoloženju gostovati u Nojšatelu. Ksamaks je doživeo katastrofu u poslednjem kolu kada je gostovao u Bernu. Iako su držali nulu do 37. minuta, doživeli su katastrofu u nastavku. Za osam minuta primili su četiri kola. Na kraju je Jang Bojs pobedio sa 6:0.

Ksamaks se bori za opstanak. Ima samo dva boda manje u odnosu na Sion, koji je u sigurnoj zoni. Vrlo teško će biti Sankt Galenu, posebno ako se zna da su već ove sezone gostovali u Nojšatelu. Tada je bilo 1:1.

Tradicija je debelo na strani Sankt Galena. Poslednji put poraženi su od Ksamaksa još 2011. godine. Od tada imaju pet pobeda i već opisani remi iz avgusta prošle godine. Posle nastavka prvenstva Švajcarske gosti imaju dva trijumfa i poraz.

ŠVAJCARSKA 32. KOLO

Utorak

Servet - Jang Bojs 1:1 (0:0)

Sreda

18.15: (4.40) Lugano (3.85) Bazel (1.85)

20.30: (2.75) Tun (3.35) Cirih (2.55)

20.30: (4.70) Ksamaks (3.70) Sankt Galen (1.70)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Srpski Leonida obradovao Zvezdu, ne i Partizan: Sankt Galen prvi u Švajcarskoj

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020

Na gostovanju kod Ksamaksa 2:1..Tradicionalna rubrika: šta kome igra za evropske kvalifikacije? Obično je kucamo tamo negde u maju, sad je već jul, ali Crvena zvezda i Partizan još ne znaju iz kakve će pozicije krenuti u novi napad na grupnu fazu Lige šampiona, odnosno Ligi Evrope. Poslednji rezultati...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.