Zvezdina „vitaminska“ bomba uništila Cedevitu!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2016, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina „vitaminska“ bomba uništila Cedevitu!

Crveno-beli upisali i četvrti trijumf u Top 16 fazi, Cedevita ima isti broj poraza...

Treća - sreća! Dva puta ove sezone košarkaši Crvene zvezde morali su pognute glave da napuste dvoranu kada su se koplja ukrštala sa Cedevitom, ali u velikom derbiju sedmog kola Grupe E nije bilo šanse da Vitamini odnesu i treći trijumf. Jednostavno, bilo je nemoguće. Pojačani frenetičnom podrškom krcatog Pionira, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u kojem ni igla nije imala gde da padne, i uz više raspoloživih snaga na parketu šampion Srbije i Jadranske lige odneo je onu, daleko važniju, pobedu - u borbi za četvrtfinale Evrolige - 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18).

Teško oslabljeni gosti iz Zagreba pružili su najviše što su mogli, s obzirom na to da su u Beograd doputovali sa svega deset igrača i to bez važnog trilinga Babić, Žorić, Arapović. Džejkob Pulen je i ovog puta pokazao da je u ovom trenutku zaista neuhvatljiv i sa 20 poena ponovo je bio gotovo nerešiva enigma za čvrstu protivničku odbranu, koja je bila našpanovana gotovo do savršenstva. Doduše, šut sa distance nije mu išao od ruke kao obično, dok je Džejms Vajt pružio za nijansu bolju partiju. Ali, tek jedna četvrtina jačeg otpora nije previše umorila, ni zabrinula crveno-bele, koji su iskusno slomili prvaka Hrvatske. Minuti su bili ravnomerno raspoređeni, nasmejani i poletni Kvinsi Miler još jednom je izneo najveći teret na svojim leđima i sa 22 poena, četiri skoka, tri ukradene lopte i jednom asistencijom prkosio svim defanzivnim postavkama koje je Veljko Mršić spremio u svom tefteru.

Zvezda je Cedevitu „popila“ bez pomoći i podrške Stefana Jovića, koji je utakmicu počeo u prvoj petorci, np susret je praktično završio već posle nepuna četiri minuta. Iako je sve vreme bio na klupi za rezerve, on nije ulazio u igru do kraja utakmice, a pretpostavlja se da je u pitanju problem sa visokom temperaturom... Usled toga, posao u organizaciji napada podelili su Vasilije Micić i Nikola Rebić, ali su imali podršku daleko iskusnijeg Tarensa Kinzija. Samim tim što prvi asistent tima nije bio u pogonu, Kvinsi Miler i Majk Cirbes imali su daleko teži zadatak da distribuiraju poene i olakšaju Zvezdi put do pobede. To ih nije sprečilo da ekipu odvedu na pravo mesto.



U teškim kadrovskim okolnostima bila je i Cedevita, što se prilično osetilo u igri. Zvezda je kao brzi voz tutnjala od jednog koša do drugog i koristila gotovo svaku priliku da rivalu zagorča dolazak u Srbiju. Naravno, preko eksplozivnog Kvinsija Milera! Nakon nepuna tri minuta domaćin je imao dvocifrenu razliku, a preko pet minuta Cedevita nije ima koš iz igre. Greške su se ređale iz napada u napad, a pred početak poslednjeg minuta prve četvrtine rezultat na semaforu glasio je 26:9! Uprkos tome što je Cirbes u ranoj fazi meča već imao dva faula, a vrlo brzo i četiri, Vladimir Štimac odradio je ogroman posao i na pravi način odmenio Zvezdinu udarnu iglu, posebno u čuvanju reketa.

Nošena hukom krcatog hrama košarke, Zvezda je gazila protivnika sa svih polja - Simonović je nastavio svoju šutersku seriju tamo gde je stao u meču protiv Igokee, Dangubić je imao svoje trenutke kada je blistao, kao i Gudurić sa svojim snajperskim hicima. Ali pravo osveženje na parketu uneo je Micić svojim bravurama, posebno u poslednjoj deonici, kada je beogradski klub konačno slomio otpor protivnika i zadao mu fatalni udarac.

Micić je meč završio sa 14 poena i čak devet asistencija, dok je poen manje imao Gudurić. Na drugoj strani Bilan je imao 17 poena, pet asistencija i četiri skoka, a Vajt 18 koševa.

Zvezdi sada predstoji borba za prvi trofej u sezoni, pošto se od sledećeg četvrtka igra Kup Radivoja Koraća u Nišu. To znači da će uslediti pauze u ligama, kao i u Evroligi.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.