Zvezdina misija u Rusiji - neuspešna!

Izvor: Sportske.net, 30.Okt.2020, 21:11

Zvezdina misija u Rusiji - neuspešna!

Zvezda poražena u Rusiji od Himkija, a moglo je i drugačije da se završi...

Novi poraz Crvene zvezde mts u Evroligi i to od Himkija rezultatom 83:77.

Himki je veoma brzo stigao do 7:1, Karasjov, Jerebko i Monro su napunili koš ekipe Saše Obradovića u kojoj smo čekali nekoga da proradi i da donese egal.

U prva tri minuta meča Zvezda je postigla samo jedan poen, ali je onda Lojd pokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << svoj tim trojkom, a kada su trojke pogodili Volden i Lazić došlo je i do preokreta.

Posle poena Ročestija i Terija Zvezda je imala pet poena prednosti, ali su domaći uspeli do kraja poluvremena u više navrata da se vrate u meč i da preokrenu rezultat.

Šved je proradio, na drugoj strani je Ročesti držao Zvezdu u napadu, ali je Himki ipak otišao na odmor sa prednošću od 44:40.

Velika neizvesnost bila je u nastavku meča, u trećoj četvrtini gledali smo ogroman broj slobodnih bacanja, a iz toga je Zvezda profitirala sredinom deonice pa je prešla u prednost koja je bila ponovo ona najviša od 5 poena kada je Emanuel Teri poleteo i zakucao.

Šved je na drugoj strani ređao poene sa slobodnih bacanja, a serijom 8:0 domaći završavaju četvrtinu.

Trojkom O'Brajanta je počela poslednja deonica, Zvezda je prešla u prednost 58:60, ali je onda Mekalum preuzeo stvari u svoje ruke. Pogodio je trojku, pa dvojku, pa onda još jednu trojku za 66:60.

Možda je Zvezda bila već tada utučena, a dodatno su je utukle dve trojke, prvu je pogodio Janis Tima, drugu Erik Mekolum koji je definitivno igrač utakmice.

Nije Mekolum tu stao, pogodio je još jednu trojku za 77:66 na 2:31 do kraja.

Tada je zaista sve bilo gotovo.

Džordan Lojd kod Zvezde najefikasniji sa 18 poena, ali je pogodio samo 4 od 14 šuteva iz igre. Džoni O'Brajant je pogodio 14 poena, Volden je imao 11. Na drugoj strani Mekolum 23 poena, Šved 17 poena i 12 asistencija.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezda odbila Himkijevu glavu na panju, Lojd celo poluvreme bez poena iz igre, Mekolum i Tima za evroligaški prvenac

Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020

Ubacio je Lojd dva poena iz igre u poslednjoj sekundi meča, za konačnih 83:77, ali pre toga ništa nije mogao da reši. O'Brajant vrlo dobar na debiju, igrači Saše Obradovića igrali gotovo perfektnu odbranu u drugoj i trećoj deonici, ali napadački nisu uspeli da nagrade sebe i dođu do važnog...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.