Zvezdina kasa se puni - 25 miliona evra! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 07.Nov.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina kasa se puni - 25 miliona evra! (VIDEO)

Crvena zvezda ne samo da je napravila senzaciju pobedom nad Liverpulom, nego je u igri za plasman u nokaut fazu Lige šampiona. A i kasa joj je sve punija. Pročitajte koliko je Zvezda do sada zaradila novca.

Crvena zvezda je u avgustu, na žrebu za Ligu šampiona, dobila jednu od najtežih mogućih grupa. Navijači i svi u Zvezdi bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su srećni što su uopšte ušli u najjače evropsko klupsko takmičenje, a sve preko toga je čist ćar.

Ali, Zvezda je uspela i da zabeleži pobedu u grupi, što niko nije očekivao. Ili bar malo njih. Uz onaj bord protiv Napolija na otvaranju grupne faze Lige šampiona, crveno-beli imaju 4 boda i aktivni su za plasman u narednu fazu takmičenja. Naravno da će biti veoma teško to ostvariti, ali ni pobeda nad Liverpulom nije bila očekivana...

Ne samo da su crveno-beli iznenadili Evropu, nego su dobrano popunili kasu od učešća u Ligi šampiona (uključujući kvalifikacije).

Pobeda nad Liverpulom donela je srpskom šampionu 2,7 miliona evra (koliko iznosi premija UEFA za osvajanje tri boda u grupnoj fazi). Uz onaj bod protiv Napolija, koji joj je doneo 900.000 evra, Zvezda je ukupno u grupnoj fazi Lige šampiona do sada zaradila 3,6 miliona evra.

Do sada je Zvezda u tekućoj evropskoj sezoni zaradila 19.990.000 evra budući da je za plasman u Ligu šampiona dobila 15.250.000 evra, a za nastup u kvalifikacijama 1.140.000 evra.

Dakle, sa ovih 3,6 miliona zarađenih u grupi, to je 23,5 miliona evra.

Ako tome dodamo i zaradu od ulaznica i marketinga, Zvezda je zaradila najmanje 25 milona evra.

Zvezda je pritom još sa šansama da osvboji bar treće mesto koje vodi u nokatu fazu Lige Evrope, a možda i da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona.

Beogradski klub trenutno ima četiri boda (uz gol-razliku -7). Ispred njega su Liverpul i Napoli sa po 6, a Pari Sen-Žermen ima 5. U narednom kolu Lige šampiona Zvezda gostuje Napoliju i potom dočekuje Pari Sen-Žermen.

Izvor: MONDO/Arenasport
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.