Zvezdin Plan B pečatiran, uskoro pada Beograd?

Izvor: Mondo, 27.Okt.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin "Plan B" pečatiran, uskoro "pada" Beograd?

U Skupštini Fudbalskog saveza Beograda zamenjena oba delegata iz Srpske lige grupa Beograd. Zvezdin "Plan B" se nastavlja, a konačan cilj je smena predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Crvena zvezda ne namerava da prekine rat protiv predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića. Naprotiv! Borba se rasplamsava, a napadi crveno-belih su sve jači.

Posle izgubljene bitke na nedavno održanoj Skupštini FSS, kada je Karadžić od delegate (nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << prisustvovao predstavnik Zvezde) zatražio da se izjasne o poverenju predsedniku, a oni to učinili jednoglasno, Zvezda je pristupila "Planu B", o čemu je MONDO već pisao.

Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana krenuli su "rušenje" Karadžića od dna fudbalske piramida - menjanja vladajućih struktura po okruzima. Nedavno je došlo do promene u Fudbalskom savezu Lazarevca, gde je umesto Časlava Lukića za predsednika izabran Aleksandar Džajić.

Prema saznanjima do kojih je došla naša redakcija i o čemu smo pisali, novo rukovodstvo lazarevačkog i mladenovačkog okruga u skorije vreme trebalo bi da zatraže zakazivanje Skupštine Fudbalskog saveza Beograda i na njoj smenu predsednika Ratomira Babića, inače člana Upravnog odbora FK Partizan.

Foto: MN Press

 Da se ozbiljno pristupilo "Planu B" potvrđuju najnovija saznanja MONDA. U ponedeljak su zamenjeni delegati u Skupštini Fudbalskog Saveza Beograda koje daje Srpska liga Beograd. Inače,  članovi Srpske lige grupa Beograd imaju dva predstavnika u Skupštini FSB.

MONDU je rečeno da je konferenciji klubova Srpske lige grupa Beograd prisustvovalo 15 od 16 klubova učesnika i, uz jedan uzdržan glas (FK Teleoptik), doneta je odluka da se zamene dva pomenuta predstavnika u Skupštini FSB.

Takođe, potvrđeno nam je da su novi predstavnici bliski potpredsedniku FK Crvena zvezda Slaviši Kokezi.

Prema ovome, sve deluje kao još jedan korak ka preuzimanju FSB od Babića i formalno Zvezdinog predstavnika, prof. dr Jovana Šurbatovića, koji obavlja funkciju "genseka" FSB. U Zvezdi, još od Lukićevog predsednikovanja, smatraju da ih Šurbatović ne zastupa na pravi način.

U Crvenoj zvezdi, zajedno sa ostalim protivnicima Tomislava Karadžića, nameravaju da ovakav vid borbe posle FSB primene i u ostalim regionima, ali i među članovima Prve lige i Superlige Srbije...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.