Zvezdi pol pozicija, Radničkom opstanak

Izvor: KGsport.info, 10.Mar.2016, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdi pol pozicija, Radničkom opstanak


Odbojkaši kragujevačkog Radničkog poraženi su sinoć od Crvene zvezde u utakmici pretposlednjeg, 17. kola Viner Štediše lige sa 1:3 (17:25, 25:20, 19:25, 18:25). Bez obzira na ovaj poraz, odbojkaši Radničkog obezbedili su opstanak i mesto u plej-ofu kolo pre kraja ligaškog dela takmičenja.
Crveno-beli su očekivano upisali šesnaestu uzastopnu pobedu i potvrdili prvo mesto na tabeli pred početak plej-ofa. Kragujevačni su uspeli da lideru „otkinu“ samo jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << set, nedovoljno za nešto više od časnog poraza.
Čak deset grešaka napravili su odbojkaši Radničkog u uvodnoj deonici, što ekipa poput Crvene zvezde ne prašta. Beograđani su dobili prvi set sa 25:17, ali je već u drugom situacija bila potpuno drugačija.
Blok Kragujevčana, na čelu sa nekadašnjim članom crveno-belog tima Borisom Martinovićem, funkcionisao je besprekorno u drugom setu, tako da je ovaj period igre zasluženo pripao izabranicima Predraga Srećkovića.
Trener crveno-belih je nakon sjajnog izdanja Radničkog u drugom setu, rešio da na teren pošalje svoje najjače adute, poput Buculjevića i Jakovljevića. Ipak, borbeni Šumadinci su držali egal sve do samog finiša ove deonice, kada crveno-beli serijom od šest uzastopnih poena dobijaju ovaj set i ponovo prelaze u vođstvo.
U četvrtom setu je odbojkašima Radničog već opala koncentracija, ponovo su počeli da greše, što je domaćin iskoristio i stigao do celog plena.
Crveno-bele je do pobede predvodio korektor Aleksandar Gmitrović sa 16 poena, dok su Nemanja Jakovljević i Dušan Stojsavljević dodali 13, a Vuk Milutinović 11 poena.
Kod Kragujevčana prednjačio je kao po običaju Uglješa Ilić sa 17 poena, a dvocifren učinak zabeležili su još i Boris Martinović sa 12 i Dušan Vulović sa 11 poena.
I pored ovog poraza Radnički je sačuvao supreligaški status, budući da je ekipa Klek Srbijašume poražena od beogradskog Partizana, tako da razlika između ova dva tima sada iznosi tri boda, a kako Kragujevčani imaju bolji set količnik, jasno je da i u slučaju poraza u poslednjem kolu zadržavaju status superligaša.
U utakmici poslednjeg, 18. kola, Radnički će u svom „Jezeru“ ugostiti ekipu Novog Pazara.
Crvena zvezda – Radnički 3:1 (25:17, 20:25, 25:19, 25:18)

Dvorana: USC Voždovac.
Gledalaca: 150.
Sudije: N. Davidović, J. Vuković (oboje iz Beograda).
Trajanje meča: 98 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 3, Gmitrović 16, Milutinović 11, Stojsavljević 13, Munćan 5, Veljović 3, Jevtić (libero), Jakovljević 13, Buculjević, Okolić, Štavlić, Blagojević. Trener: Dragan Kobiljski.
RADNIČKI: Borovićanin 2, Goić 8, Martinović 12, Vulović 11, Ilić 17, Rajković 6, Pavlović 9, Petrović, Kovač, Kočanović 2, Protić (lib 2). Trener: Predrag Srećković.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Radnički priželjkuje prvu pobedu (subota, 14h)

Izvor: KGsport.info, 10.Mar.2016

Trener Radaković i prvotimac Stević su optimisti pred susret sa Petrovčanima. Posle poraza na startu prolećnog dela prvestva u Zemunu (0:3), podmlađeni tim kragujevačkog prvoligaša u subotu, u okviru 17. kola, dočekuje Slogu iz Petrovca na Mlavi.. Radnički 1923 će u duelu sa starim rivalom...

Nastavak na KGsport.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.