Zvezda zadala udarac na vreme, a sad Litvanci!

Izvor: Mondo, 17.Jul.2018, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda zadala udarac na vreme, a sad Litvanci!

Letonci su se i na "Marakani" odlučili na potpunu defanzivu, a Crvena zvezda je u 78. minutu konačno uspela da probije snažni bedem, potom i još jednom da pogodi do kraja. Posle Letonije - Litvanija.

Crvena zvezda je prebrodila prvu prepreku ka grupnoj fazi Lige šampiona!

Šampion Srbije je i na svom stadionu, kao i pre šest dana u Rigi, potpuno dominirao protiv defanzivno orijentisanog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rivala i njegovu organizovanu odbranu uspeo da probije tek u 78. minutu, ali ipak na vreme za drugo kolo kvalifikacija.

Pavkov je skrenuo loptu s prve stative posle kornera, a Ben na drugoj neometan sačekao i prosledio je u mrežu - iz ofsajda, što arbitri nisu primetili.

Samo tri minuta kasnije na semafor je u strelce upisan i Nenad Krstičić koji je petom lepo završio akciju Dejana Melega i Bena, pa je tako Crvena zvezda zakazala susrete sa Suduvom iz Litvanije već 25. jula na "Rajku Mitiću".

CRVENA ZVEZDA - SPARTAKS JURMALA 2:0 (0:0)

Uskoro opširnije...

Crvena zvezda se iz Letonije vratila neporažena, ali nedorečenog utiska...

Fudbaleri Vladan Milojevića "kružili" su oko gola protivnika koji je odlučio da se brani svim silama, a ta dominacija na sredini terena ipak nije pretvorena u veliki broj gol šansi, na kraju ni u sam gol, ali rezultat je daleko od nepovoljnog.

Stoga na "Rajku Mitiću" od 20.30, pred svojim navijačima, Zvezda želi da još popravi utisak i pokaže da joj je mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Osnovni problem za trenera Vladana Milojevića je pozicija napadača na kojoj više nema Aleksandra Pešića, dok je njegov zamenik Nikola Stojiljković morao iz igre zbog povrede već posle 18 minuta fudbala u Rigi, pa su sada sve oči uprte u El Fardua Bena koji će igrati na poziciji najisturenijeg napadača umesto Milana Pavkova.

Debi će imati i Miloš Degenek koji nastupa umesto Babića, dok je Lorenco Ebesilio ovoga puta u startnih 11.

Naš reporter će biti na stadionu, stoga vas na MONDU očekuju fotografije, video-snimci, detalji koje ne vidite na televiziji, kao i izjave odmah posle susreta.

Pobednik ovog duela u narednom kolu igra protiv litvanske Suduve.

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Rodić - Jovičić, Krstičić, Milić (od 59. Pavkov), Ebesilio (od 72. Meleg), Radonjić (od 85. Jovančić) - Ben.

Klupa: Popović, Gobeljić, Babić, Jovančić, Meleg, Jevtović i Pavkov.

SPARTAKS: Nerugals - Freimanis, Kosorić, Ošs, Šlampe - Onorato, Malejev, Dmitrijev - Višnjakovs (od 49. Davidov), Kobzar i Svarups.

Meč sudi turski arbitar Alper Ulusoj.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! ZVEZDA IDE DALJE!

90' - Jovančić prolazi iz drugog plana na pas Melega, šutira spoljnom, ali brani golman gostiju.

85' -
Debi i Jovančića, zamenio je Radonjića.

81' - GOOOOOOOL! KRSTIČIĆ! 2:0!

Povukao je dobro kroz sredinu terena Ben, ostavio na desni bok za Pavkova, a njegovu povratnu loptu je dobro iskoristio Krstičić i petom ju je prosledio u mrežu rivala. Zakačio je loptu i jedan igrač Spartaksa, i pomogao da ona prevari golmana.

78' - GOOOOOOOL! BEN! 1:0!

Milan Pavkov je skočio posle kornera, prosledio loptu na drugu stativu gde ju je sačekao Ben. Dugo se čekalo da sudija pokaže na centar zbog mogućeg ofsajda, ali pomoćni arbitar nije podigao zastavicu.

Na usporenom snimku se vidi da je bio ipak ofsajd...

Koškanje potom Agirea i Borjana, igraču Spartaksa žuti karton.

72' -
Debi Dejana Melega u crveno-belom, ušao je umesto Ebesilija.

70' - Posle dugo vremena šansa s desne strane, Stojković je šutirao oštro, ali pored gola.

64' - STATIVA!

Najbolja šansa do sada... Otišao je lepo na skok na levoj strani Rodić, lopta je pala idealno Nemanji Radonjiću, ali njegov šut je pogodio samo stativu!

59' -
Pavkov ulazi umesto Milića.

50' - Krstičić je presekao jedno dodavanje gostiju, krenuo napred u nezadrživ pohod, dao je sebi predug for, ali greši Kosorić i faulira ga. Dobio je žuti karton.

47' - Energičan početak Zvezde, bez promena u igračkom kadru, ali sa jednim u taktičkom - Nemanja Milić je otišao na mesto špica umesto Bena koji je sada na desnom krilu. Davidov omesto Višnjakovsa kod Spartaksa.

45+1' -
I veća dominacija Zvezde nego u prvom meču, domaći imaju posed lopte 65%, ali ne uspevaju da slomi otpor rivala.

39' - Ruše Ebesilija gosti na ivici kaznenog, a Ben preti iz slobodnjaka. Pokušao je "ispod" živog zida, ali na mestu je Nerugals.

37' - Milić posle driblinga šutira, pravo u Nerugalsa... Daleko najaktivniji igrač Zvezde.

35' - Milić!

Opet glavom s druge stative, nadskočio je Šlampea, ali ovoga puta izvrstan je golman Nerugals. Najbolja šansa za Zvezdu do sada...

32' - Ebesilio!

Dobar centaršut s leve strane i lopta koju glavom na 13-14 metara spušta Milić, ali Ebesilio nekontrolisano...


Foto: MN Press

30' - Doskorašnji vezista crveno-belih i prvi stranac kapiten u istoriji Crvene zvezde došao je u utorak na stadion Rajko Mitić da uživo podrži bivše saigrače u borbi za Ligu šampiona. Meču prisustvuje oko 25.000 gledalaca.

28' - Vest sa Kipra, Suduva je prošla APOEL i biće naredni protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama, naravno ako prvo prođe Spartaks.

25' - Malejev!

Najveća pretnja gostiju do sada. Lepo se Dimitrijev oslobodio Jovičića na levoj strani, uputio oštru loptu na ivicu kaznenog na koju je natrčao Malejev, srećom po Zvezdu šutirao je preko gola.

22' - Traje i dalje inicijativa Zvezde, ali se za sada Spartaks vrlo organizovano brani.

12' - Milić!

Velika šansa i veliki promašaj. Zanimljiva saradnja Bena i Ebesilija posle kornera, idealan centaršut na drugu stativu za Milića, ali nije se dobro postavio fudbaler Zvezde i lopta ide preko gola.


Potom i oduzeta lopta Ebesilija i šut Milića sa preko 30 metara, potpuno ishitreno u situaciji gde je imao bolja rešenja.

9' - Sporna situacija posle centaršuta Ebesilija, pao je Milić na pet metara, borio se sa Onoratom, ali turski arbitar odmahuje rukom.

5' - Zvezda kreće napadima po levoj strani, ali posle serije driblinga Radonjića - šut, "iz kolena", ali bez nekog učinka.

1' - Meč je počeo.

Foto: MONDO/Jovan Terzić
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.