Zvezda uz dosta muke do naredne runde i Helsinkija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2019, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda uz dosta muke do naredne runde i Helsinkija

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su večeras u Beogradu u revanš utakmici prvog kola pobedili litvansku Suduvu sa 2:1 (2:0).

Prva utakmica, odigrana pre sedam dana u Marijupolju, završena je bez golova.

Nakon dosta bledog izdanja u Litvaniji, crveno-beli su večeras potvrdili da su mnogo kvalitetniji tim i propustili su priliku da postignu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dosta ubedljiviju pobedu.

Zvezda je idealno otvorila utakmicu, jer je Ričmon Boaći već u četvrtom minutu postigao vodeći pogodak, čime je skinuo pritisak sa svojih saigrača.

Izabranici Vladana Milojevića nastavili su da napadaju u talasima i u 28. minutu Marko Marin je, posle asistencije Boaćija, udvostručio prednost prvaka Srbije.

Do kraja utakmice Zvezda je nastavila sa ofanzivnom igrom i imala je nekoliko odličnih šansi da postigne još neki gol, ali u završnici nije bilo dovoljno koncentracije.

Poslednjih posla sata crveno-beli su igrali sa igračem manje, jer je Marko Gobeljić dobio crveni karton, posle veoma grubog starta na Slavickasa.

Gosti su zapretili tek u finišu susreta. Najpre je pet minuta pre kraja Golubickas pogodio prečku, da bi u nadoknadi vremena Mirhad Topčagić postavio konačan rezultat.

Vremena za preokret više nije bilo, pa tako Zvezda nije kažnjena za brojne promašaje.

U drugom kolu Zvezda će igrati protiv prvaka Finske Helsinkija.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić, Jovičić, Jovančić, Marin (Pavkov, 89), Ivanić (Vukanović, 82), Ben, Boaći (Stojković, 62).

Suduva: Kardum, Švrljuga, Kerla, Jankauskas, Živanović, Slavickas (Hladik, 46), Čađenović, Golubickas, Verbickas (Rikets, 77), Gotal (Tadić, 50), Topčagić.

Navijači Zvezde: Siniša pobedi, Kuzmiću izdrži

Navijači Crvene zvezde pružili su večeras podršku Siniši Mihajloviću i Ognjenu Kuzmiću na meču protiv Suduve.

Na severnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" istaknuti su transparenti podrške fudbaleru koji je sa crveno-belima bio prvak Evrope, a sada se bori sa leukemijom, kao i košarkašu Zvezde posle teške saobraćajke.

"Rodio si se znajući samo za život, živeo si samo za pobede. Siniša, pobedi", istakli su navijači, a onda i "Kuzmiću izdrži".

U tim trenucima čula su skandiranja Mihajloviću i Kuzmiću.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.