Zvezda uz Delije srušila Radnički za majstoricu

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Maj.2012, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda uz Delije srušila Radnički za majstoricu

Crvena zvezda Diva – Radnički Kragujevac 76:62 (19:10, 20:14, 17:22, 20:16)
Crvena zvezda Diva je izborila „majstoricu“ polufinala plej–ofa. Beograđani su savladali Radnički sa 76:62 i tako zakazali treći, odlučujući duel za plasman u finale, koji je na programu u petak 1. juna.
Nošeni sjajnom podrškom Delija u punom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << „Pioniru“, crveno–beli su „ginuli“ u odbrani za svaku loptu što se odrazilo mnoštvom kontranapada kojima su igrači Zvezde dolazili do lakih poena.
Prva četvrtina se završila serijom Beograđana od 9:3 koju su ostvarili u drugoj polovini te deonice. Gosti su promašivali i to malo otvorenih šuteva koje su imali, pa su čak šest minuta bili bez koša.
Vuk Radivojević je sjajno odradio posao organizatora igre, dok su na drugoj Miljan Pavković i Stiven Marković bili potpuno odsečeni.
Borbenost Zvezde se nastavila i u drugoj četvrtini. Na sjajnu defanzivu dodali su veliki broj ofanzivnih skokova, čak šest u ovoj deonici od toga je Sava Lešić zabeležio tri.
Omar Tomas se raspucao u šutu za tri poena, pa je prednost domaćina rasla iz minuta u minut do maksimalnih +15 (39:24). Sa tim rezultatom se otišlo na veliki odmor.
U trećoj četvrtini viđena je mnogo bolja odbrana Kragujevčana. Bezuspešno su crveno–beli pokušavali da završavaju napade preko centra, jer je Petar Popović nekoliko puta udvojen. Raspucali su se gosti ulaskom Danila Mijatovića koji je vezao tri trojke, a odličan je bio i Miljan Pavković.
Ukratko, svako loše preuzimanje u odbrani Zvezde, igrači Radničkog su kažnjavali i prišli na samo –3 (49:46). Ulaskom u igru Radivojevića umesto Bojana Popovića, koji se nije najbolje snašao u organizaciji igre, Zvezda se vratila u prepoznatljiv ritam iz prvih 20 minuta i ponovo se „odlepila“ na +10 (56:46).
Krajem treće četvrtine viđen je i potez utakmice, alej–up Nemanje Nedovića na asistenciju Tomasa za delirijum u „Pioniru“.
Bivši zvezdaš Boris Bakić, na startu poslednje deonice vezao je dve trojke za „minus tri“ Radničkog, ali je na drugoj strani Delije razgalio Bojan Popović, sa osam uzastopnih poena (dve trojke).
Zvezda je napravila seriju 12:0 kojom je otišla ne nedostižnih „plus 15“ za kraj svih nada gostiju da mogu do preokreta.
Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Tomas sa 23 i Andreja Milutinović sa 14 poena, dok kod Kragujevčana niko nije imao dvocifren košgeterski učinak. Mijatović i Bakić su bili najefikasniji sa po devet koševa.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prepun Pionir vodio Zvezdu do izjednačenja u polufinalu plejofa protiv Radničkog

Izvor: Blic, 29.Maj.2012

U fenomenalnom ambijentu u prepunom Pioniru, košarkaši Crvene zvezde izjednačili su na 1:1 u polufinalu Superlige Srbije pošto su lako savladali Radnički iz Kragujevca rezultatom 76:62 (19:10, 20:14, 17:22, 20:16)...Trener Svetislav Pešić pre meča je rekao da se uzda u podršku publike u Pioniru,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.