Zvezda uništila Galatasaraj sa 30 razlike!

Izvor: B92, 30.Okt.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda uništila Galatasaraj sa 30 razlike!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Galatasaraj na domaćem terenu rezultatom 87:57 (26:13, 18:13, 25:21, 18:10) u petom kolu Evrokupa.

Zvezda je posle šokantnog poraza od Breše u prethodnoj rundi ponovo došla do pobede, svoje četvrte, i ostala na čelu tabele svoje grupe Evrokupa.

Crveno-beli su kontrolisali meč od maltene prvog minuta i pitanje pobednika se ni u jednom trenutku nije dovodilo u pitanje, već samo konačan rezultat.

Meč su obeležile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Delije", navijači Crvene zvezde, koji su pesmom i transparentima podsetili na Marka Ivkovića, nesrećnog navijača koji je ubijen u Istanbulu, na gostovanju upravo Galtasaraju 21. novembra 2014.

Galata se koliko-toliko držala u prvih pet minuta utakmice, kada je ritam bio jako spor i napadi nisu bili preterano efikasni, ali njihova nada za eventualnim trijumfom nije dugo potrajala.

Šampion Srbije se "odlepio" sredinom prve četvrtine i prednost je od tada samo rasla, da bi posle prvih deset minuta iznosila 13 poena.

Posle efikasne prve, u drugoj četvrtini nije viđen toliki broj poena kao u prvoj, ali je defanzivna "klinika" Milana Tomića ostala na snazi i crveno-beli su na poluvreme otišili sa samo 26 primljenih poena.

Uživo tekstualni prenos meča mogli ste pratiti i putem B92 LIVE BLOGA.

Grupa A Evrokupa, peto kolo

Utorak:

Zvezda – Galatasaraj

19.30 Ulm – Breša

Sreda:

19.45 Monako – Andora

U trećoj deonici ništa bolje nije bilo po Galatasaraj. Tada je viđena nešto opuštenija odbrana, a malo su proigrali Vebster i Herison, najbolji šuteri gostiju.

Nažalost po Turke, Zvezda je na koš protivnika odgovarala svojim, a prednost je konstanto rasla i na kraju treće deonice iznosila 22 razlike.

Zanimljivo je bilo kada su sudije dosudile nesportsku ličnu grešku Odžu, na šta su "Delije" burno odreagovale i krenule sa zviždanjem. Taj pritisak nije prijao centru Zeku Ogustu, koji je u poslednjim sekundama treće četvrtine bio oba puta neprecizan.

U četvrtom kvartalu nije viđeno ništa vredno pomena i obe ekipe su samo "odrađivale posao". Zvezda je mirno čuvala ogromnu prednost, dok je indisponirani Galatasaraj na trenutke pokazivao znake "života".

Najefikasniji u šampionu Srbije bio je Džo Reglend sa 21 poenom, Bili Beron je dodao 16 uz sedam skokova i pet asistencija, a istakao se i Majk Cirbes sa 15 poena. Faje je dodao 12, uz šest skokova.

U gubitničkom sastavu bolji od ostalih bili su Taj Vebster i Zek Ogust. Vebster je imao 16, a Ogust 14 poena, uz devet skokova.

Crveno-beli su u Evrokupu na skoru od 4-1, dok je Galata na 2-3.

Srpski predstavnik u narednom kolu gostuje Ulmu 7. novembra, dok turski nastavlja putovanje i odlazi na gostovanje Andori istog dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.