Zvezda ubedljivo savladala Mornar

Izvor: RTS, 17.Nov.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubedljivo savladala Mornar

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na svom parketu ekipu Mornara sa 104:71 u meču osmog kola ABA lige. Zvezda je pobedom zadržala prvu poziciju i maksimalan učinak u prvenstvu.
Obe ekipe su ofanzivno veoma raspoloženo otvorile meč. Gosti iz Bara su bili veoma precizni u šutu za tri poena, na šta je domaćin imao spreman odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u vidu poena Berona, Lazića i Fajea.

Uz nešto bolju odbranu u par vezanih poseda i poene na drugoj strani, Zvezda prvu deonicu završava sa sedam poena prednosti (23:16).
Bolju odbranu Zvezda je nastavila da igra u drugoj četvrtini, što je rezultovalo lakim poenima u tranziciji. Mornar je imao velikih poteškoća da dođe do poena. Crveno-beli su nastavili sa dobrim protokom lopte u napadu, pa je prednost dostizala i 18 poena u korist domaćina. Mornar je i u drugoj deonici ubacio 16 poena, dok je Zvezda 27. (50:32).
U trećoj četvrtini se gledao se revolveraški obračun Volera sa jedne i Berona sa druge strane. Mornar je uspeo na krilima pomenutog Volera da smanji deficit na deset poena, ali je Zvezda uspela da iskontroliše nalete gostiju i povrati prednost na 16, sa koliko se završila treća četvrtina.
U poslednjoj četvrtini Zvezda je povećavala prednost, bez problema privodila meč kraju, pa su veći broj minuta dobili igrači koji nisu imali do sada tokom sezone. Najveća prednost iznosila je 104:71 u poslednjem minutu meča.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Bili Beron sa 18 poena, Majkl Odžo dodao je 16, a Dušan Ristić 14. U timu Mornara nabolji su bili Amerikanci Voler i Braun sa po 19 poena.
Nakon osam odigranih mečeva, Zvezda ima isto toliko pobeda i jedina je ekipa sa maksimalnim učinkom. Mornar je upisao svoj šesti poraz i nalazi se na začelju tabele.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Stotka" Zvezde za 8-0, 18 poena Berona

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018

Košarkaši Crvene zvezde trijumfovali su u meču osmog kola ABA lige protiv ekipe Mornara na domaćem terenu rezultatom 104:71...Crveno-beli su tako stigli do osme pobede u isto toliko mečeva i jedina su neporažena ekipa u regionalnom šampionatu...Mornar je pretrpeo šesti poraz u ABA ligi...Iako...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.