Zvezda ubedljivo do finala Kupa Radivoja Koraća

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2013, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubedljivo do finala Kupa Radivoja Koraća

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale završnog turnira Kupa Radivoja Koraća u Kragujevcu, pošto su večeras lako pobedili domaći Radnički sa 90:64 (25:17, 19:12, 23:25, 23:10).

Košarkaši Crvene zvezde će sutra u finalu od 21 sat igrati protiv Partizana, koji je ranije danas pobedio Megu 87:77.

Najefikasniji u pobedničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << timu bio je Igor Rakočević sa 21 poenom, a pratili su ga Subotić sa 15 i Savović sa 11 poena. Kod Radničkog najbolji je bio Teriko Vajt, koji je takođe postigao 21 poen, dok je Emening zabeležio 15 koševa.

Na početku utakmice košarkaši Crvene zvezde su ušli nervoznije, ali je sjajni Igor Rakočević svojim iskustvom doveo stvari na svoje mesto, pa je prva červrtina rešeno u korist gostiju sa 25:17.

Nisu uspeli košarkaši Radničkog ni drugu deonicu da otvore kako valja, pa je nakon pet minuta igre, uz dve, tri vezane greške domaćih, u napadu Zvezda preko Rakočevića i Savovića popela na velikih 16 razlike, a na odmor se otišlo sa 44:29.

Na tri i po minuta do kraja treće deonice Radnički je uspeo da smanji na deset poena razlike nakon trojke Terika Vajta, ali je  Zvezda u poslednju deonicu ušla sa prednošću od 67:54.

Poslednja četvrtina samo je potvrdila dominaciju Zvezde koja je sa lakoćom zaustavila Radnički na pet poena za pet minuta igre, a podatak da su domaći ubacili samo dve "trojke" iz 17 pokušaja, dovoljno govori da nisu imalu šanse.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.