Izvor: RTS, 01.Nov.2020, 17:58

Zvezda ubedljiva protiv Radnika, sledi Gent

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na gostovanju u Surdulici ekipu Radnika sa 4:1 u meču 13. kola Linglong Superlige. Šampiona Srbije u četvrtak očekuje novi meč u grupnoj fazi Ligi Evrope, a protivnik je Gent.
Nakon ubedljive pobede nad Slovanom u okviru grupne faze Lige Evrope, izabranici Dejana Stankovića ponovili su dobru partiju i protiv Radnika.

Zvezda je bez većih poteškoća slavila u Surdulici i održala prednost na tabeli Superlige.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Od samog starta, srpski šampion je nagovestio da ne želi rasplet meča sa Javorem, te je znatno više napadao i bio konkretniji.
Prednost gostima doneo je Gavrić u 16. minutu. Gajić je centrirao, a nakon slabe intervencije odbrane domaće ekipe, lopta stiže do Gajića, koji je veoma preciznim udarcem šalje u mrežu rivala.
Do kraja prvog dela utakmice, Zvezda je još jednom zatresla mrežu. Ovoga puta centaršut je dolazio sa leve strane, Boaći, koji je nakon dužeg vremena ponovo bio starter, je šutirao, dobro je reagovao golman Radnika, ali se lopta odbila pravo do Bena, kojem nije bilo teško da je prebaci preko gol linije. 
U drugom poluvremenu viđeno je još tri gola, od čega su dva bila u mreži tima iz Surdulice.
Na 3:0 povisio je Kanga u 53. minutu, nakon odlične akcije gostiju i uz malo sreće, pošto je lopta uz pomoć bloka defanzivaca, prevarila golmana Kostića.
Radnik je ekspresno odgovorio, tri minuta kasnije, kada je posle kornera, Pavlov požrtvovano reagovao na drugoj stativi i smanjio na 3:1.
Ipak, Zvezda vraća ubedljivu prednost u 63. minutu, kada je Vukanović na centaršut Gobeljića bio snalažljiv u protivničkom šesnaestercu.
Zvezda je upisala 11. pobedu na 13 odigranih utakmica i sa 35 bodova zauzima prvo mesto na tabeli. Crveno-beli imaju šestbodova prednosti u odnosu na Vojvodinu, a devet u odnosu na Partizan.

Radnik ostaje na 14 bodova i 15. mestu na tabeli. 
Linglong Superliga Srbije - 13. kolo:
Petak:
Vojvodina - Bačka 3:1
Subota:
Inđija - Metalac 0:1
Čukarički - Novi Pazar 4:0
Rad - Zlatibor 0:2
Voždovac - TSC 2:0
Partizan - Mačva 2:0
Nedelja:
Javor - Radnički Niš 1:0
Mladost Lučani - Proleter 0:0
Napredak Kruševac - Spartak Subotica 1:1
Radnik Surdulica - Crvena zvezda 1:4

Tabela:
1. Crvena zvezda 35
2. Vojvodina 29
3. Partizan 26
4. Spartak Subotica 23
5. Voždovac 23
6. Proleter 23
7. Čukarički 22
8. Radnički Niš 21
9. Mladost Lučani 21
10. Metalac 20
11. TSC 18
12. Javor 18
13. Novi Pazar 15
14. Inđija 15
15. Radnik Surdulica 14
16. Napredak Kruševac 10
17. Rad 9
18. Zlatibor 9
19. Bačka 7
20. Mačva 5
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda je mašina za golove, danas još četiri komada! (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Nov.2020

Posle evropske, goleada i na domaćoj sceni...Fudbaleri Crvene zvezde upisali su danas i jedanaestu pobedu u trinaest odigranih kola Linglong Superlige Srbije...Tim Dejana Stankovića ovoga puta nije dozvolio kiks poput prošlonedeljnog protiv Javor Matisa na Marakani i na krilima maestralne partije...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.