Zvezda ubedljiva: Mrđa do het-trka za 10 minuta!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Sep.2013, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ubedljiva: Mrđa do het-trka za 10 minuta!

Napadač Zvezde het-trikom za 10 minuta rešio duel sa Spartakom. Dauda i Milijaš skidali paučinu sa Aleksićevog gola.

Pogodio mrežu: Nenad Milijaš

 

Može i sa dva napadača! Taktika Slaviše Stojanovića da napadne Spartak od prvog minuta isplatila se za vrlo kratko vreme, pošto je Dragan Mrđa bio raspoložen za igru i het-trikom za svega 10 minuta Crvenoj zvezdi utabao put do ubedljivih 5:0 (3:0).

Ohrabrujuće vesti za Stojanovića, s >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obzirom da je pre samo četiri dana u Kup susretu sa novosadskim Proleterom briljirao Abiola Dauda, koji većim delom večerašnjeg meča nije bio u elementu, ali ga je odmenio Mrđa. Iskusnom napadaču sve je polazilo za nogom. Doduše, imao je i veliku pomoć u očajnom izdanju protivničke odbrane, koja je delovala potpuno pogubljeno na terenu.

 

U 11. minutu su na propustili da pokriju Mrđu posle oštrog centaršuta Marka Vešovića sa desne strane, pa se ovaj poklonio i matirao nemoćnog Branimira Aleksića. Međutim, u 18. minutu Aleksić je napravio kardinalnu grešku i ispustio loptu posle na prvi pogled bezopasnog udarca Abiole Daude. Mrđa je bio na pravom mestu i loptu smestio iza leđa golmana Spartaka. Samo tri minuta kasnije dubinska lopta Aleksandra Kovačevića za Mrđu i još jedna naivna intervencija Aleksića, koji istrčao u prazno, pa ga je 29-godišnji napadač obišao i smestio u nebranjenu mrežu.

 

Zvezda je u nastavku spustila ritam, loptu prepustila Spartaku, koji je u drugom poluvremenu imao sijaset prilika da postigne makar utešni gol, ali su Miloš Džugurdić i Aleksandar Nosković bili za malo neprecizni, dok je Boban Bajković, već po navici, bio siguran među stativama crveno-belih i zaustavio udarac Vladimira Torbice. I po nepisanom fudbalskom pravilu usledila je kazna. U vidu projektila Daude sa nekih 25 metara. Nigerijcu su igrači Spartaka ostavili previše prostora što je on umeo da iskoristi odapevši strelu u sam rogalj Aleksićevog gola.

Navijači, njih "svega" 5.818, su u samom finišu meča bili svedoci još jednog remek-dela. Slobodan udarac sa 25 metara i bomba kapitena Nenada Milijaša, koji je, kao i Dauda nešto ranije, skinuo paučinu sa protivničkog pogotka za ispostavilo se konačnih 5:0.

"Ovde manekeni nikad nisu bili u modi, bori se kao lav ka tituli nas vodi", pisalo je na jednom od transparenata navijača Crvene zvezde.

 

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 5:0

/Mrđa 11, 18, 21, Dauda 79, Milijaš 86/.  Stadion: Crvene zvezde; Sudija: Đokić;

Crvena zvezda: Bajković, Vešović (od 67’ Petković), Martinović, Omega, Kovačević, Pečnik (od 81’ Milunović), Milijaš, Ninković (od 78’ Gogić), Mrđa, Dauda;

Spartak: Aleksić, Farkaš (od 61’ Džugurdić), Antonić, Kovačević, Milošević, Šarac, Torbica, Radović, Popara, Trivunović, Nosković.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.