Zvezda u derbiju bolja od Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2017, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda u derbiju bolja od Vojvodine

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu 2:0 (1:0) u derbiju 11. kola Superlige i zadržali lidersku poziciju.

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izveo je gotovo najjači sastav, a priliku da debituje ove sezone imao je golman Nemanja Supić. Damira Kahrimana zbog bolesti nije bilo u protokolu, od ranije je lakše povređen Milan Borjan, a na klupi je svoje mesto zauzeo mladi Miloš Gordić, golman omladinaca koji je rođen 2000. godine.

Posle još jednog mirnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << početka utakmice, Crvena zvezda je i ovoga puta sredinom poluvremena dodala gas, i kao rezultat toga postigla i gol. Tek pred kraj prvog dela igre došlo je do malog opuštanja i Vojvodina je zaigrala bolje. Mogli su Novosađani da izjednače, ali jedinu pravu priliku nisu uspeli da realizuju. Na drugoj strani, Zvezda je ponovo imala nekoliko odličnih prilika.

Najpre je u 14. minutu Rodić bio u prilici da Zvezdi donese prednost nakon jedne odbijene lopte, ali golman Vojvodine Rockov je odlično intervenisao. U 26. minutu nakon akcije Krstičića i Stojkovića, Radonjić je sa pet metara šutirao pored stative. Dva minuta kasnije, i Kanga je pokušao sa distance i pogodio stativu. Zvezda je bivala sve opasnija i gol je visio u vazduhu.

No, visio je još samo jedan minut, jer je u 29. minutu Donald uspeo da zatrese mrežu! Zvezdin kapiten je i započeo kontranapad oduzevši loptu protivniku, potom se Boaći prelepo oslobodio igrača, pravovremeno vratio loptu Donaldu koji uspeva da pogodi!

Senku na prvi deo igre svakako je bacila povreda Rodića kojeg je u 24. minutu zamenio Marko Gobeljić.

U nastavku utakmice crveno-beli su sve imali u svojim rukama. Vojvodina je zapretila u svojoj prvoj akciji, i to je bilo sve od Novosađana koji su delovali pomalo umorno. Zvezdini fudbaleri su imali inicijativu tokom prvih dvadesetak minuta nastavka, postigli su još jedan gol, a nakon toga rutinski priveli utakmicu kraju.

Gol za Crvenu zvezdu u 63. minutu postigao je Gelor Kanga. U svom stilu je Gabonac šutirao sa distance, doduše ovoga puta po zemlji, i Rockov nije uspeo da spreči da lopta uđe u mrežu.

Boaći je mogao da postigne gol nakon odličnog prodora i driblinga, ali nije video samog Kangu već se odlučio da šutira, nažalost neuspešno. Trener Milojević šansu je u drugom poluvremenu pružio i Luki Adžiću, odnosno Aleksandru Pešiću.

Milojević: Zaslužena pobeda

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je pobeda protiv Vojvodine bila zaslužena.

"Mislim da smo zasluženo pobedili. Mogli smo i u prvom delu da rešimo utakmicu, znali smo da je Vojvodina dobra ekipa koja ima dosta pozitivnih rezultata. Iz tog razloga, jer su sklop pojedinaca koji znaju da vam naprave problem, trebalo je da iskoristimo šanse još u prvom delu, ali to se nije desilo. Ipak, mislim da je pobeda zaslužena, idemo dalje i okrećemo se narednom protivniku", rekao je Milojević posle utakmice.

Spisak povređenih igrača se polako uvećava, a važne utakmice tek slede.

"Imamo mali problem sa Borjanom, videćemo. Pojavio se i problem sa Kahrimanom. Moram da čestitam Supiću koji je dobro odradio svoj posao, više puta sam isticao da verujem u sve svoje igrače. Rodić se požalio na zadnju ložu, u ovom trenutku je jako rano za procene. Mora da prođe neko vreme kako bismo ustanovili veličinu povrede. Videćemo ko će putovati u Nemačku".

Crvena zvezda će u Nemačku otputovati u dobroj formi. Niz dobrih rezultata je iza nje, ali i pobede bez primljenog gola.

"Raduje me što opet nismo primili gol, ali ne opterećujemo se time. Smatram da odbrana počinje od napada, i ovo je kolektivan uspeh. Kada pobedite bez primljenog gola, to dosta znači na polju samopouzdanja", ističe Milojević.

Od 19 sati sastaju se: Rad - Partizan, Čukarički - Borac Čačak, Radnik - Bačka, Mladost - Voždovac, Napredak - Mačva, Radnički Niš - Javor.

Tabela: Crvena zvezda 28 bodova, Vojvodina 22, Partizan 20, Spartak 19, Voždovac 18, Radnički Niš 18, Čukarički 16, Zemun 13, Mladost 12, Mačva 12, Radnik 12, Napredak 11, Rad 8, Bačka 6, Javor 4, Borac Čačak 4.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.