Zvezda slomila Ulm na startu Evrokupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda "slomila" Ulm na startu Evrokupa

U prvom kolu Evrokupa, srpski šampion upisao je trijumf protiv nemačkog Ulma rezultatom 88:73 (28:21, 18:22, 16:16, 26:14). Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Bili Beron sa 19 i Džo Regland sa 17 postignutih poena, dok je Majkl Odžo ubacio 14 poena uz 10 skokova.

Za nijansu bolje otvaranje meča gostiju, ali je Zvezda serijom Barona i trojkom Fayea preuzela vođstvo na polovini prve deonice (13:11). Napadački odličnu deonicu za crveno-bele, okončao je Perperoglu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trojkom uz zvuk sirene (28:21). Najefikasniji su bili Ragland i Baron sa po 8 postignutih poena.

Ponovo slabije otvaranje deonice za domaćina, što je primoralo trenera Tomića da zatraži rani tajmaut i na parket vrati raspoloženog Reglanda, i Cirbesa koji je brzo ušao u problem sa ličnim greškama.

Rezultatska klackalica nastavila se do kraja prvog poluvremena u kome je srpski šampion uspeo da zadrži prednost (46:43). Raspoloženog Berona sa 13 poena pratili su Ragland sa 10 i Perperoglu sa 8 postignutih poena.

Nije se mnogo toga promenilo na startu drugog poluvremena, crveno-beli su konstantno pokušavali da naprave osetniju rezultatsku prednost, ali je nemački tim stalno imao odgovor na Zvezdine dobre momente.

Fenomenalna asistencija Raglanda i atraktivno zakucavanje Odža podigli su atmosferu u dvorani „Aleksandar Nikolić", a srpski šampion je stigao do dvocifrene prednosti 58:48. Iako su izabranici Milana Tomića imali plus 13 na tri minuta pre kraja treće deonice, gosti su ponovo uspeli da se vrate u meč na samo posed zaostatka, 62:59.

Bez startera je domaćin otvorio poslednju četvrtinu i to je treneru Tomiću donelo dobar rezultat, jer su crveno-beli za 6 minuta igre primili samo 5 poena, i razlika je ponovo bila dvocifrena 76:64. Odlične role Boriše Simanića i Filipa Čovića, uz sjajnu igru u reketu Odža, donelu su preko potrebnu sigurnost u završnici meča. Košarkaši Zvezde uspeli su da slome odličan otpor nemačkog tima i na kraju zabeleže bitnu pobedu na startu evropskog takmičenja. Konačni rezultat bio je 88:73.

KK Crvena zvezda: Regland 17+5as, Radanov 2, Čović 1, Perperoglou 14, Nenadić, Lazić 2, Faye 8+8sk, Beron 19, Dobrić 6, Simanić 3, Zirbes 2, Ojo 14+10sk.

U narednom susretu, košarkaši Crvene zvezde mts gostuju ekipi Budućnosti. Meč se igra u nedelju od 19h.

''Teška utakmica protiv tima koji igra veoma brzo. Zadovoljan sam igrom, a pre svega tim da smo igrali od prvog do poslednjeg minuta. Ne može jedna utakmica da se odigra u istom ritmu 40 minuta, bar ne u ovom trenutku. Igramo protiv dobrih timova, ali to je normalno da ima oscilacija jer igramo protiv kvalitetnih timova. Zaboravio sam da pomenem Borišu Simanića koji je po mom mišljenju bio ključan igrač na ovoj utakmici. Moj utisak je da je dao energije koliko nam je bilo potrebno. Majkl Odžo je odigrao dobro sve ove utakmice do sada. Kao njegov trener samo mogu da mu čestitam. Za mene su dva ključna igrača bila Filip Čović i Boriša Simanić'', rekao je nakon meča trener Zvezde Milan Tomić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.