Izvor: RTS, 24.Sep.2021, 21:36

Zvezda silovito započela odbranu titule u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde silovito su započeli odbranu titule u ABA ligi, pošto su na otvaranju takmičenja deklasirali Split. Zvezda je potvrdila ulogu favorita ne samo u ovom meču, već i u čitavom prvenstvu i bila ubedljiva protiv kluba koji se bori sa velikim finansijskim problemima – 97:61.
Ekipa Dejana Radonjića je tako odmah poslala poruku svim rivalima da neće lako predati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << regionalnu krunu, a od prvog minuta je bilo jasno da se gostima loše piše.

Uspeli su da pariraju u prvih 10 minuta i završe taj deo igre sa zaostatkom od šest poena, ali je onda počela rapsodija igrača u crveno-belim dresovima.
Drugu deonicu započeli su serijom 24:3 i povratka za Splićane nije bilo.
Već tada je razlika iznosila više od 20 poena, a domaćini nisu spuštali nogu sa papučice gasa sve do kraja.
Osim ubedljive pobede, navijače Zvezde sigurno će radovati novih igrača i povratnika u tim, kao i činjenica da, uprkos velikim promenama, ekipa deluje veoma uigrano.
Crveno-bele su do pobede predvodili Nikola Ivanović sa 20 poena i šest asistencija i Stefan Lazarević sa 13 poena. Jedan manje postigao je Maik Cirbes, dok su Holins i Kuzmić stali na 11.
Kod Splita su se istakli Sani Čampara sa 10, odnosno Mateo Kedžo koji je postigao devet poena.
U prvoj utakmici u sezoni, Cibona je iznenadila Mornar u Baru, rezultatom 87:77.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda više nego ubedljivo počela odbranu trona na Jadranu: Split deklasiran

Izvor: N1 televizija, 24.Sep.2021

Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su otvorili novu sezonu u regionalnoj ABA ligi – izabranici Dejana Radonjića ubedljivo su savladali Split rezultatom 97:61 na domaćem terenu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.