Izvor: Danas, 29.Okt.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda sigurna na startu Kup takmičenja

Bačka Palanka - Lider na tabeli Superlige Srbije Crvena zvezda opravdala je juče ulogu favorita u meču šesnaestine finala Kupa Srbije sa Bačkom u Bačkoj Palanci zabeleživši trijumf od 3:1.

Stadion Bačke, gledalaca 4.000, sudija: Srđan Obradović (Jagodina)

Bačka: Čučković, Nikolić, Stanković, Ilić, Tomčić, Mojsilović (Bajić), Bjeloš, Balabanović, Čeković (Gajić), Trivunović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Milovac (Nosković)

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić (Vieira), Matos (Ristić), Jović (Jovanović)

Nije se Bačka povukla posle vođstva, a malo je nedostajalo da samo nekoliko minuta kasnije duplira prednost. Veseljko Trivunović gađao je gornji levi ugao gola Zvezde sa ivice kaznenog, ali je lopta završila zamalo pored stative. U 36. minutu Trivunović je propustio još bolju priliku, šutiravši veoma loše sa ivice kaznenog prostora. Bačka ipak nije izdržala do poluvremena i Crvena zvezda je uspela da stigne do izjednačenja. Posle akcije po desnom krilu Miloš Cvetković je vratio loptu na ivicu kaznenog do Bruna Matosa, a ovaj produžio pâs do Aleksandra Kataija. Najbolji strelac Crvene zvezde primirio je loptu i rutinski unutrašnjom pogodio donji desni ugao gola Čučkovića - 1:1. Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme.

U nastavku utakmice Zvezda je krenula silovito kako bi što pre povela. Do toga dolazi u 59. minutu. Dosuđen je slobodni udarac za Crvenu zvezdu sa nekih 18 metara koji je Luis Ibanjez pretvorio u gol. Idealna pozicija za Argentinca koji je šutirao pored živog zida i pogodio sam ugao gola Bačke.

U 76. minutu domaćini su propustili priliku da izjednače. Bajić je centrirao, Bjeloš okrznuo loptu glavom i spustio ju je na peterac gde je Milovac umakao pažnji Cvetkovića, ali je iz zicer pozicije promašio gol. Zvezda je došla u vođstvo od 3:1 golom Kataia. Bačka je krenula na sve ili ništa, ostavila dosta prostora igračima Zvezde. U jednoj kontri Grujić je dugo vukao loptu i prešao pola terena, lepo uposlio Kataia, koji je lepim udarcem postigao gol. U 92. minutu je dosuđen penal za domaćina, ali Trivunović nije uspeo da smanji rezultat iz najstrože kazne jer je njegov udarac zaustavio Kahriman.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.