Zvezda se mučila, ali nastavila niz

Izvor: B92, 07.Nov.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda se mučila, ali nastavila niz

Fudbaleri Crvene zvezde igraju na svom terenu sa ekipom Metalca u 17. kolu Superlige Srbije. Rezultat: 2:0

Crveno-beli su lideri na tabeli sa 44 boda i 13 uzastopnih pobeda, dok je ekipa iz Gornjeg Milanovca na 12. mestu sa 18 bodova.

Ranije u subotu odigrana su još četiri meča, pobede su ostvarili Mladost i Radnički Niš, a golova nije bilo na meču Spartak - Javor, a 1:1 su odigrali Borac i Voždovac.

Vojvodina je u petak izgubila od Radnika iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Surdulice sa 3:2, a u nedelju igraju još Rad i Čukarički, odnosno Jagodina i Partizan.

Tok meča pratite na našem sajtu.

Sastavi:

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković (Jovanović 36), Ibanjez, Donlad, Grujić, Srnić, Katai, Matos (Plavšić 66), Vijeira (Sikimić 78)

Metalac: Belić, Rnić, Simov, Otašević, Nikodijević, Panić, Brkić, Merdović (Basrak 81), Dimitrijević (Stanojević 65), Mladenović, Đenić

U prvih nekoliko minuta nije ozbiljnijih prilika, Zvezda je uglavnom imala loptu u posedu, a Metalac je pokušavao kontrapadima. Domaći fudbaleri propustili su priliku u sedmom minutu, posle centaršuta Srnića sa desne strane, loptu je glavom pokušao da izbaci Simov, umalo da postigne autogol, ali je reagovao golman Belić i izbacio loptu u korner.

Zvezda je češće napadala po desnoj strani, ali je odrbana Metalca dobro reagovala i otklanjala opasnost. U 27. minutu Katai je pokušao, ali je odbranio golman gostiju.

Slobodan udarac za Metalac u 30. minutu na polovini terena, posle kog nije uspela da se stvori ozbiljnija akcija. Dvaputa Kahriman je morao da izlazi iz svog kaznenog prostora kako bi otklanjao opasnost protivnika.

Zvezda je nastavila da preti, a posle jednog kontranapada i dobrog dodavanja Kataija, Vijeira je bio u ofsajdu. Kapiten Aleksandar Luković morao je da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Vukašin Jovanović u 36. minutu.

Metalac se oslobodio u nastavku, a posle jednog dobro izvedenog udarca iz ugla, Kahrman je morao da boksuje loptu u korner, ali ni posle novog pokušaja nije bilo promene rezultata.

Zvezda je u finišu poluvremena uspela da slomi otpor protivnika i povede. Grujić je centrirao sa desne strane, loptu je zakačio odbrambeni fudbaler Metalca, ona je došla do Matosa koji postiže svoj prvi gol u crveno-belom dresu.

U poslednjih nekoliko trenutaka prvog poluvremena Zvezda je mogla i do 2:0, ali Ibanjez nije uspeo da pogodi iz mrtvog ugla.

Metalac je dobrim napadom otvorio drugo poluvreme, ali posle centaršuta sa leve strane Mladenović nije uspeo da zahvati loptu glavom. Kratko je trajao pritisak gostiju koji su imali još jedan udarac sa distance, a potom je Zvezda preuzela inicjativu, najčešće su napadi išli preko Kataija.

Poništen je pogodak Zvezde u 61. minutu, jer je prethodno napravljen faul nad golmanom Metalca. Par trenutaka kasnije propala još jedna prilka za goste zbog nedozvoljene pozicije.

Vijeira je u 73. minutu mogao da postigne atraktivan pogodak makazicama, ali je golman Belić dobro reagovao.

Zvezda vodi 2:0 od 77. minuta. Posle velike greške igrača Metalca, koji je hteo da vrati loptu golmanu, ali je zapravo dodao Vijeiri, a on uspeva da obiđe golmana i zatrese mrežu.

Belić čuva Metalac, nova dobra odbrana posle udarca Sikimića, koji je ušao umesto Vijeire.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.