Zvezda rutinski savladala Radnički u Nišu

Izvor: RTS, 23.Nov.2019, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda rutinski savladala Radnički u Nišu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Nišu ekipu Radničkog sa 2:0, u derbiju koji je obeležio 17. kolo Linglong Superlige Srbije. Crveno-beli su zaboravili remi sa Javorom u prethodnom kolu i vratili se na pobednički kolosek. U ostalim susretima pobede su ostvarili Čukarički, TSC, Voždovac i Vojvodina.
Ekipa Vladana Milojevića je od prvog do poslednjeg minuta kontrolisala dešavanja na terenu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "Čaira" i došla do 43. boda, pa sada ima sedam više od drugoplasirane Vojvodine.


Gosti su igrali u plavim dresovima, a najopasniji po gol protivnika u početku su bili Marko Marin i Tomane. Međutim, sve do završnice prvog poluvremena nije bilo prevelikih uzbuđenja pred golom Nišilija.
U 40. minutu aktuelni šampion Srbije došao je do vođstva – našao se Nemanja Milunović na nesvakidašnjem mestu za njega, pošto je sa desnog boka uputio centaršut. Najviši u skoku na drugoj stativi bio je portugalski napadač, glavom vratio do El Fardua Bena, koji se bacio i vrhovima kopačke ubacio loptu u mrežu.

Važan pogodak postigli su igrači Zvezde i mirni otišli na odmor, pa su nastavili da stežu obruč u drugom delu. Možda i odlučujući trenutak dogodio u 70. minutu, kada je defanzivac Radničkog Ivan Ostojić napravio grešku i zaradio drugi žuti karton.
Brojčanu prednost Milojevićevi izabranici iskoristili su u 77. minutu i overili trijumf.


Ponovo se u ulozi asistenta našao Tomane, koji je dobro proigrao rezervistu Aleksu Vukanovića. On je pobegao čuvarima i rutinski pogodio donji levi ugao.
Tim rezultatom je završena utakmica, pa je Radnički ostao na sedmoj poziciji sa 25 bodova.
U ostalim susretima pobede su ostvarili Čukarički, TSC i Voždovac. "Zmajevi" su sa 2:0 (strelci Zličić i Đorđevski) pobedili novosadski Proleter i zadržali šesto mesto sa 29 bodova.
Tri boda ispred je TSC koji je u Lučanima bio bolji od Mladosti rezultatom 3:0. Dva gola postigao je Lukić, a jedan Milićević.
Čukarički je do deobe pozicije na tabeli došao trijumfom nad Radom (2:0) – Stojanović je načeo rivala u 11, a dokusurio ga Tedić u drugom minutu nadoknade vremena. Ispred je Vojvodina, koja je sa 2:1 dobila Napredak.
Gemović je bio heroj jer je zatresao mrežu u 88. minutu, a prethodno su se upisali Matić sa penala za Vojvodinu, odnosno Zec za Kruševljane.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvena zvezda sa igračem više savladala Radnički na "Čairu"

Izvor: JužneVesti.com, 23.Nov.2019

Niški Radnički izgubio je na svom "Čairu" od aktuelnog šampiona Srbije i lidera Superlige Crvene zvezde, rezultatom 0:2, u 17. kolu najjačeg domaćeg takmičenja. Iako su domaći fudbaleri imali svoje prilike, mahom preko Nermina Haskića i Nikole Čumića, nisu ih iskoristili. Beograđanima je...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.