Zvezda poklekla u finišu spektakla u Atini

Izvor: RTS, 12.Dec.2014, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda poklekla u finišu spektakla u Atini

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Atini od Olimpijakosa rezultatom 64:59 (13:16, 14:12, 15:20, 22:11), u utakmici Devetog kola Grupe D Evrolige. Oba tima su već obezbedila učešće u Top 16 fazi Evrolige. Pre meča navijači Olimpijakosa odali su počast tragično nastradalom Marku Ivkoviću.

Zvezda, koja je još u prošlom kolu obezbedila plasman u Top16 fazu, druga je na tabeli sa pet pobeda i četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pobeda, dok je Olimpijakos lider sa skorom 8/1.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Boban Marjanović sa 17 poena, kapiten Luka Mitrović postigao je 11, a Nikola Kalinić 10. Grčku ekipu predvodio je Vasilis Spanulis sa 15.

Zvezda je bila bolja u prvom delu, u kojem je imala i šest poena prednosti, a Olimpijakos je prvi put poveo 20 sekudni pre kraja prvog poluvremena.

Drugo poluvreme bilo je neizvesno, a Olimpijakos je bio bolji u završnici i došao do pobede.

Crveno-beli će u poslednjem kolu prve faze Evrolige narednog petka dočekati Laboral Kuću.

Ovako je protekao meč u Atini: 

22.29 - Kraj meča u Atini. Trojkama Spanunilasa i Petveja u samom finišu meča Olimpijakos je savladao Crvenu zvezdu 64:59. Domaćin je ovu deonicu dobio 22:11. Najedikasniji akter meča bio je Boban Marjanović sa 17 poena i 13 uhvaćenih lopti.

22.04 - Završena je i treća četvrtina posle koje crveno-beli i dalje vode 48:42. Zvezda je ovu deonicu dobila rezultatom 20:15. Konačno je krenuo i šut za tri poena pa su igrači Zvezde sa četiri postignute trojke uspeli da povećaju prednost nad bratskim klubom. 

21.46 - Počela je treća deonica meča. 

21.31 - Crvena zvezda odlazi na poluvreme sa minimalnom prednošću 28:27. Domaći tim dobio je ovu deonicu 14:12. Boban Marjanović je najefikasniji igrač u oba tabora sa 13 postignutih poena i 5 skokova. Spanulis predvodi Olimijakos sa 8 poena. 

21.09 - Kraj prve četvrtine koju je Crvena zvezda zasluženo dobila 16:13. Fenomenalni Boban Marjanović dominira postigavši 11 poena uz 4 skoka.  

20.50 - Počeo meč u Atini, fantastična atmosvera u dvorani "Mira i Prijateljstva". Startne petorke - Crvena zvezda: Markus Vilijams, Branko Lazić, Nikola Dangubić, Marko Tejić i Bobi Marjanović. Olimpijakos: Petvej, Spanulis, Mancaris, Kavadas i Tremel.

20.48 - Navijači Olimpijakosa odali su počast ubijenom navijaču Crvene zvezde Marku Ivkoviću uoči utakmice dva kluba u Pireju.

Pred početak susreta pristalice Olimpijakosa skandirale su ime stradalog mladića iz Beograda, a sa razglasa je puštena navijačka pesma bratskog kluba iz Srbije koju su pevali svi navijači u dvorani.

Navijači trofejnog grčkog kluba poklonili su kapitenu Crvene zvezde Luki Mitroviću uramljen dres Olimpijakosa sa brojem sedam i Ivkovićevim imenom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.