Zvezda od Lokomotive zaradila 70.000 evra

Izvor: Politika, 22.Okt.2013, 22:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda od Lokomotive zaradila 70.000 evra

Predsednik Nebojša Čović zahvalio navijačima na podršci i zatražio strpljenje u pogledu rezultata u Evroligi

Evroligaški debi Crvene zvezde bio bi pun pogodak da su košarkaši uspeli da savladaju rusku Lokomotivu. Sve ostalo bilo je na nivou spektakla, čak i finansijski izveštaj, po kom su „crveno-beli” od prvog duela u Kombank areni zaradili oko 70.000 evra! Potvrdio je to predsednik kluba Nebojša Čović, uz zahvalnost navijačima što kupovinom ulaznica >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pomažu klubu da bude sve bolji i što je u svet otišla lepa slika o Crvenoj zvezdi.

– Naš cilj je da se Crvena zvezda stabilizuje i ostvari kontinuitet učešća u ovom takmičenju. Nemamo prava na nestrpljenje, nerealno je odmah da budemo u „top 16”, među najboljih osam ili na „fajnl foru” Evrolige. Kakav tim ima Crvena zvezda najbolje ilustruje budžet Lokomotive, a govori se o 27 miliona dolara. Podelite to sa četirii dobićete budžet Crvene zvezde, uključujući i mladi tim, a ni to uopšte nije lako prikupiti. Maksimalno ćemo se truditi da cene ulaznica prilagodimo navijačkom džepu, a da smo na startu pogodili, najbolje pokazujepodatak da smo za Lokomotivu prodali 18.000 ulaznica, uz sponzorske iviše od 19.000. Prihod iznosi 13.900.000 dinara, a rashodi su 5,6 miliona – istakao je Čović.

Na Malom Kalemegdanu su prezadovoljni podrškom navijača, ali i ocenama zvaničnika Evrolige.

– Bilo je sitnih propusta, ali važno je da su sami navijači uspeli da eliminišu one koji su nameravali da naprave incidentnu situaciju. Moramo da obuzdamo emocije jer jedna hemijska, upaljač ili novčić, mogu da koštajuklub od 20.000 do 50.000 evra, a mi nemamo para za bacanje. Zahvalan sam navijačima što su poštovali sve dogovore, što pokazuje da smo jedna porodica – ocenio je predsednik „crveno-belih”.

Predsednik Crvene zvezde naglasio je da će biti nastavljena prodaja godišnjih ulaznica, a preostalo je nešto manje od hiljadu. Od utorka će moći da se kupe i pojedinačne karte za utakmicu sa Panatinaikosom koja se igre u petak 1. novembra, u hali „Pionir”.

M. S.

objavljeno: 23.10.2013
Pogledaj vesti o: Nebojša Čović

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Zvezdin dželat Markus Vilijams: Delije su verovatno najbolji navijači pred kojima sam igrao! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2013, 20:12

Košarkaši Crvene zvezde sigurno će dugo pamtiti svoj evroligaški debi pred oko 20.000 vatrenih Delija u prepunoj Kombank Areni. Bez obzira na to što su izgubili, izabranici Dejana Radonjića zajedno sa navijačima poslali su pravu poruku - da je Beograd grad košarke, kao što je Srbija zemlja...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.