Zvezda od -18, do drame i poraza

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda od -18, do drame i poraza

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u prepunom Pioniru u meču sedmog kola grupe D Evrolige od Makabija - 78:76.

Crveno-beli sada imaju učinak od dve pobede i pet poraza, dok Makabi ima pet trijumfa i dva neuspeha. Makabi je sredinom treće četvrtine imao ogromnih 18 poena prednosti.

Zvezdu su predvodili Ivan Radenović i DeMarkus Nelson sa po 12 poena, Šilb je dodao 11, a Simonović devet. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << S druge strane, daleko najbolji u timu iz Izraela bio je Sofoklis Skorcijanidis sa 20 poena i tri skoka.

I drugi predstavnik Srbije u najelitnijem klupskom takmičenju Partizan biče na ispitu od 21 čas protiv Nantera u Parizu.

I četvrtina: Zvezda bolja u trojkaškom obračunu - 22:18

Hala je već solidno ispunjena, a očekuje se, da kao i svaki put, bude ispunjena do poslednjeg mesta.

Centar gostujuće ekipe Šon Džejms ne nalazi se u protokolu za meč, jer se nije oparavio od povrede. Amerikanac ove sezone prosečno beleži 11 poena, četiri skoka i jednu i po blokadu po meču.

Sve je spremno za početak meča u krcatoj hali Pionir.

Zvezda je meč otvorila agesivnom odbranom, ali je ipak Devin Smit trojkom otvorio meč. Međutim, već u sledećem napadu Nelson uzvraća istom meri, a Boban Marjanović zakucavanjem, posle odlične akcije celog tima, donosi prvu prednost svom timu.

Ingsl uspeva da održi svoj tim, ali Blejk Šilb i Branko Lazić novim pogotcima van linije 6,75 donose svom timu najveću prednost - 13:9.

Crveno-beli nisu uspeli da produže nalet, samim tim i povećaju vođstvo. Pnini je postigao drugu trojku za svoj tim, da bi Sofoklis Skorcijanidis svojim osmim poenom doneo novo vođstvo svom timu - 15:16.

Nastavljaju domaći igrači u istom ritmu, četvrtu trojku iz osam pokušaja pogodio je Jaka Blažič.

Problem za Crvenu zvezdu može da bude i povreda Raška Katića, koji je zbog povrede morao da napusti parket tru minuta pre isteka prve deonice. Drugi problem za domaće je i raspoloženi 'Bejbi Šek' koji je do sada ubacio već deset poena - uz samo jedan promašaj iz igre - 22:18.

II četvrtina: Makabi uspeo da se održi - 11:17

Zvezda je agresivnom igrom otvorila i drugu deonicu, da bi Jaka Blažič posle odličnog ulaza doneo svom timu najveću prednost na meču. Međutim, Slovenac je u sledećem napadu promašio oba bacanja i dozvolio gostima da uhvate priključak.

Posle nedosuđenog očiglednog faula u napadu, Devin Smit pogađa trojku, a Tajas vrača svoj tim na minimalni zaostatak - 24:23.

Tim Dejana Radonjića nikako ne uspeva da se odlepi i stvori osetniju prednost. Sofoklis Skorcijanidis ostaje nerešiva enigma za centre Crvene zvezde, korpulentni Grk nastavio je da održava svoju ekipu u meču - stigavši do brojke od 13 poena.

U međuvremenu se u igru vratio Raško Katić koji ipak nije teže povređen.

Kada se činilo da su Izraelci u naletu i da mogu da preuzmu kontrolu, sve to presekao je Čarks Dženkins. Amerikanac je pogodio trojku uz faul, da bi zatim bio precizan i sa linije za slobodna bacanja - 33:30.

Nastavio je Dženkins u istom ritmu, pa je posle dobre odbrane izborio namernu ličnu grešku - 33:32.

Do kraja prvog poluvremena videli smo samo još jednu trojku za gostujući tim, precizan je bio Hikman - 33:35.

III četvrtina: Makabi serijom do ubedljive prednosti - 13:27

Izraelci su odlično otvorili treču četvrtinu i serijom 7:0 stigli do maksimalnih devet poena prednosti. Skorcijanidis je nastavio da zatrpava koš domaćih, ovoga puta 2+1, da bi Pnini svojim sedmim poenom doneo svom timu doneo najveću prednost.

Blažič je sa linije slobodnih bacanja prekinuo seriju Makabija, ali je Skorijanidis novim polaganjem vratio prednost na +9 - 35:44.

Ne uspeva Zvezda da prekine seriju i nalet gostiju, pa tako Makabi ima 15 poena prednosti. Svemu tome dopineli su sami igrači u crveno-belim dresovima ishitrenih potezima i lošim rešenjma u napadu.

Izraelci koriste smušenost Zvezde i laganom igrom na iskustvo samo povećavaju svoju prednost - 40:55.

Marko Simonović ( dve trojke) i Čarls Dženkis (jedna) su samo na mah uspeli da zaustave nalet Makabija i koliko-toliko vrate svoju ekipu u 'život'. Ali, Ingls novom trojkom i Ohajon sigurnim polaganjima krunišu inzvanrednu partiju svoje ekipe u trećoj deonici - 46:62.

IV: Nelsonu 'iskliznula' pobeda

Zvezda je dobro otvorila poseledju deonicu i uspela da sačuva nadu da može do velikog preokreta. Nelson je pogodio trojku uz faul, posle čega je domaći tim dobio loptu sa strane.

Usledila je mini-serija Blejka Šilba koji sa dve vezane trojke vrača svoj tim na samo sedam poena minusa - 59:66.

Nažalost, Rajs već u sledećem napadu odgovara istom merom, da bi polaganjem podigao prednost svog tima.

Zvezda je nastavila da igra u bržem ritmu, što joj se i isplatilo. Domaći tim serijom od 9:0 stiže na samo koš zaostatka, iako je Makabi u jednom trenutku imao ogromnih 18 poena prednosti.

Ivan Radenović postže novom trojkom vraća Zvezdu u potpunosti u meč, na dva minuta pre kraja - 74:75.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda od -18, do drame i poraza

Izvor: B92, 28.Nov.2013

Košarkaši Crvene zvezde Telekom poraženi su u prepunom Pioniru u meču sedmog kola grupe D Evrolige od Makabija - 78:76...Crveno-beli sada imaju učinak od dve pobede i pet poraza, dok Makabi ima pet trijumfa i dva neuspeha. Makabi je sredinom treće četvrtine imao ogromnih 18 poena prednosti...Zvezdu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.