Zvezda na tronu kraljice sportova

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Avg.2011, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na tronu kraljice sportova

Na šampionskom tronu srpske „kraljice” sportova zasijala je Crvena zvezda. Na stadionu Vojne akademije, crveno–beli su se u obe konkurencije popeli na najviši stepenik pobedničkog postolja i pokazali da im trenutno u atletici nema premca.
Do 35. titule muškarci su stigli u konkurenciji pet ekipa. Pored crveno–belih, učestvovali su Novi Beograd i OAK Beograd, kao i dva zrenjaninska kluba, Proleter i Banat. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Drugo mesto osvojio je OAK, dok se na trećem našao Novi Beograd.

Šampionsko slavlje Zvezde ukrasio je Emir Bekrić. Reprezentativac Srbije je u trci na 400 metara kroz cilj prošao daleko ispred konkurenata, a vremenom 47,09 postavio novi lični rekord. Zapažen rezultat ostvario je i Miloš Ristić u disciplini 110 metara sa preponama i svojoj ekipi, kao i Bekrić, doneo više od 1000 bodova po IAAF tablicama, prema kojima su se računali plasmani.
Crveno–bele dame su trofej osvojile ispred Novog Beograda. Dominirale su u skakačkim disciplinama, ali i bacačkim. Posebno su se istakle Tatjana Jelača u bacanju koplja kao i Subotićeva u trci na 100 metara. Na 110 metara sa preponama fenomenalna je bila Mila Andrić iz Novog Beograda.
U disciplini skok uvis takmičio se i legendarni Dragutin Topić. Van takmičarske konkurencije preskočio je 2,23 metra, a u borbi za olimpijsku normu isprečila se letvica na 2,28.
Pogledaj vesti o: Zrenjanin

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.