Zvezda na sedam koraka od Ginisa!

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2016, 22:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda na sedam koraka od Ginisa!

Ukoliko pobede na sledećih sedam utakmica u domaćem šamponatu, crveno-beli će oboriti svetski rekord koji je u vlasništvu Benfike.

Današnja pobeda nad subotičkim Spartakom u 27. kolu Superlige bila je 23. uzastopna Crvene zvezde ove sezone.

Trijumfalni niz je zaista impresivan, a s obzirom na formu i dominaciju ekipe Grofa Božovića i činjenicu da je lider srpskog šampionata jedini neporaženi tim u Evropi ove sezone, po fudbalskim kuloarima se sve češće >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << mogu čuti priče o napadu na svetski rekord koji je u vlasništvu portugalskog velikana Benfike.

Naime, lisabonski 'Orlovi' su u sezoni 1972/73 vezali 29 uzastopnih pobeda u domaćem šampionatu.

Niko nikada nije uspeo da nadmaši taj fenomenalan niz te Benfikine generacije, najbliži tome bio je Dinamo iz Zagreba u sezoni 2006/07 kada je vezao 28 trijumfa, a tri godine ranije Seltik je u Škotskoj vezao 27.

Trenutna Zvezdina pobednička serija je četvrti najbolji rezultat svih vremena u istoriji svetskog fudbala u ovoj statističkoj kategoriji. Može li najtrofejniji srpski klub do svetskog rekorda, saznaćemo uskoro...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Subotica

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.