Zvezda kasno upalila, Oly 4-0

Izvor: B92, 07.Nov.2014, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda kasno upalila, Oly 4-0

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Olimpijakosa u Kombank areni sa 62:57, u 4. kolu D grupe u Evroligi.

Ekipa Dejana Radonjića pretrpela je drugi poraz u elitnom takmičenju, dok je pirejski tim na čelu tabele sa skorom 4-0.

U fantastičnoj atmosferi pred oko 19.000 gledalaca Zvezda je u prvih 30 minuta potpuno bila van ritma, pa je gubila u nekoliko navrata i sa 16 poena razlike. U poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deonici je pokazala koliko može i spustila se na -2, ali nije mogla do podviga.

Grčki tim je sjajnom odbranom ’odsekao’ Zvezdin tandem Vilijams-Marjanović, a u napadu je predvođen Vasilisom Spanulisom bio raspoložen u šutu sa distance. Prvo poluvreme obeležile su serije (9-0 i 6-0 Zvezde i 9-0, 10-0 i 13-0 Olimpijakosa), a u nastavku je Olimpijakos sve do 35. minuta zadržao dvocifrenu prednost.

Tada je Zvezda zapretila preko Blažiča i Marjanovića, ali jedna sudijska odluka i dobra igra gostiju ipak nisu dozvolili veliki preokret.

Boban Marjanović imao je na kraju 13 poena (4-9) i 14 skokova, a po 10 su dodali Jaka Blažič i Nikola Kalinić. Markus Vilijams imao je samo 7 (3-15) uz 4 asistecnije. Na drugoj strani, Spanulis je ubacio 14, a Danston 11 poena.

Ovaj poraz komplikuje Zvezdin put u Top16 fazu. Crveno-beli imaju sada skor 2-2, a u narednom kolu gostuju Laboral Kuči u Vitoriji.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Zvezda je meč počela kao što se i očekivalo – akcijom na Marjanovića, ali Olimpijakos je uspeo da na startu zaustavi gorostasnog centra.

Prve poene iz polukontre ubacio je Lazić, ali je Agravanis na drugoj strani postigao trojku. Branko Lazić dobio je na početku zadatak da čuva Spanulisa, ali je Lafajet novom trojkom doneo 6:2 Olimpijakosu u 3. minutu.

Na to se nadovezao i Spanulis koji je takođe ubacio trojku, pa je grčki tim vodio 9:2. Zvezda je delovala na startu pomalo uplašeno, pa je iskusni grečki tim to koristio. Radonjić je u 5. minutu zatražio prvi tajm-aut (11:5).

S obzirom da je glavna karakteristika obe ekipe odlična odbrana, mali broj poena bio je i očekivan. Zvezda je nakon minuta odmora zaigrala mnogo bolje u napadu, pa je serijom 9-0 preuzela vođstvo.

Do kraja prve deonice Lafajet je postigao nove poene, ali Zvezda je imala prednost posle 10 minuta – 14:13.

Brzo je Olimpijakos vratio prednost na startu druge deonice serijom 7-0, a uočljivo je bilo da Zvezda ima velikih problema u reketu gostiju.

U 13. minutu radonjić je ponovo morao da reaguje nakon što je darden ubacio još jednu trojku – 23:15. Ponovo je Zvezda posle tajm-auta dobro reagovala, Dženkins je pokrenuo ekipu, pa je trener Olimpijakosa posle 6-0 domaćina reagovao - 23:21.

Danston je bio ključna figura posle tajm-auta pirejskih crveno-belih, ubacio je četiri poena i vratio sigurno vođstvo svom timu.

Zvezda je samo preko Cirbesa u prvom poluvremenu uspevala da poentira pod košem. Boban Marjanović i Markus Vilijams bili su u prvom poluvremenu potpuno van meča, a Olimpijakos je iz minuta u minut uvećavao razliku.

Posle trojke Mancarisa bilo je i +15 (36:21), a Marjanović je prve poene postigao tek u 18. minutu. Do kraja prvog poluvremena Zvezda je spustila na -11 (37:26) i s obzirom na dešavanja to je bio dobar rezultat za crveno-bele.

Nikako Zvezda na startu drugog dela nije uspevala da uhvati priključak. Mučila se u napadu, pa je Olimpijakos uspevao da održi dvocifrenu razliku. Tako je i ostalo do kraja treće deonice. Zvezda je za 30 minuta ubacila samo 36 poena, pa je jasno zbog čega je Olimpijakos bio na pragu pobede – 50:36.

Delovalo je početkom poslednje deonice da je pobednik već odlučen, iako gosti nisu imali nedostižnu prednost. Tek u poslednjih 10-ak minuta i publika se dodatno uključila i prilikom napada Olimpjakosa (zvižducima) i odmah se videlo koliko je to falilo Zvezdi u prvih 30 minuta.

Mnogo promađenih slobodnih bacanja imala je Zvezda tokom utakmice, a pet minuta pre kraja nakon jednog ubačenog Marjanovića crveno-beli su posle dugo vremena spustili na jednocifreni deficit – 55:46. Ipak, odgovorio je Spanulis, ali Zvezda je napokon zaigrala kako ume.

Blažič je pokrenuo ekipu, Marjanović je uspeo da dođe do nekih poena, a nakon trojke Blažiča bilo je 57:53 na dva minuta do kraja.

Marjanović je sa bacanja smanjio na 57:55, a onda je Petvej dobio tri slobodna bacanja iako se činilo da Kalinić nije napravio faul. Ubacio je dva poena – 59:55 minut i po pre kraja.

Do kraja meča Zvezda nije imala snage za potpuni preokret, pa je Olimpijakos ostvario i četvrtu pobedu u sezoni.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.