Zvezda izgubila dobijeni meč, Mitrović tragičar

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2016, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda izgubila dobijeni meč, Mitrović tragičar

Od sjaja do očaja! Crvena zvezda je poražena na startu Evrolige od Darušafake - 73:70 u zanimljivoj završnici. Crveno-beli imaju za čim da žale, vodili su 38 minuta, ali na kraju turska "legija stranaca" je bila spretnija i srećnija i slavila pred više od 7.000 gledalaca u "Pioniru".

Četa Dejana Radonjića odigrala je blistavo prvo poluvreme, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << imala +14 (44:30), na startu treće četvrtine poenima Kuzmića vodila i 46:30, ali onda staje. Iskusni gosti iz minuta u minut su smanjivali prednost i na kraju hladne glave sa linije slobodnih bacanja stigli do prve pobede.

Zvezda je samu sebe pobedila. Očajan šut sa linije slobodnih bacanja (4/11) na kraju se ispostavilo kao presudno.  Gosti su šutirali 13/14.Tragičar meča bio je kapiten Luka Mitrović, koji je kod rezultata 68:67 u poslednjem minutu promašio zicer, a onda u sledećem napadu, kod rezultata 68:69 izgubio loptu.

Imala je Zvezda 68:63, dva minuta pre kraja (Mitrović promašio dva od četiri slobodna bacanja), ali je onda napad stao. Iskusni gosti poveli su u poslednjem minutu (pre toga su vodili samo na startu meča 6:4) i uspeli da naprave prvi brejk u sezoni. U poslednjem napadu, Gudurić je pokušao da iznudi tri bacanja, ali sudije se nisu oglasile.

Blistavo je Zvezda krenula, Kuzmić je bio sjajan tri četvtine, Mitrović i Dženkins odlični na startu, u poslednjoj četvrtini Gudurić sa dve trojke je držao crveno-bele u igri, ali na kraju - muk u krcatom "Pioniru".

Zvezda je izgubila dobijeni meč!

CRVENA ZVEZDA: Rebić 2, Dangubić 7, Mitrović 12, Lazić, Simanić, Dobrić, Simonović, Dženkins 8, Gudurić 13, Jović 8 (7 as), Kuzmić 16 (9 sk), Bjelica 4.

DARUŠAFAKA: Vilbekin 2, Arslan, Batuk 4, Vonamejker 11, Klajburn 19, Moerman 10 (11 sk), Aldemir, Savaš, Anderson 5, Sloter 2, Bertans 13, Harangodi 7.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE!

31. minut - Vonamejker pogađa, samo +4 za domaće - 52:48. Dženkins prekida seriju 9:0 gostiju iz Istanbula - 54:48.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zvezda porazom počela Evroligu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2016

Crvena zvezda je u prvom kolu Evrolige, uprkos fantastično hrabroj igri, poražena u finišu meča od Darušafake- 70:73...Na premijeri sezone elitnog takmičenja tim Dejana Radonjića, pred prepunim tribinama svojih navijača, nije uspio da upiše pobjedu protiv znatno pojačanog turskog tima koji...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.