Zvezda ima za čim da žali, odluka u Moskvi!

Izvor: Sportske.net, 13.Feb.2018, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda ima za čim da žali, odluka u Moskvi!

Ništa nije odlučeno večeras na ''Marakani'', a epilog je mogao da bude mnogo povoljniji po crveno-bele.

U prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope, Crvena zvezda i CSKA su večeras, pred manjim brojem gledalaca od očekivanog, igrali nerešeno, 0:0.

Više razloga za zadovoljstvo pred revanš imaju gosti, koji su u nekoliko navrata imali dosta sreće, kada Zvezda nije uspela da iskoristi par odličnih prilika.


Utakmica je počela minutom ćutanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kojim je odata pošta tragično nastradalima u avionskoj nesreći u Rusiji, a odmah zatim je na Severu viđena prelepa koreografija.

Posle uvodnog ''ispitivanja snaga'', prvu priliku na utakmici imali su gosti. I to izuzetno povoljnu! Vitinjo je na ulasku u kazneni prostor uspeo varkom da se oslobodi Le Taleka, a onda iz izgledne pozicije, neometan, poslao loptu pravo u ruke Milana Borjana.

Nedugo zatim još jedna opasnost pred golom Crvene zvezde, Borjan je u pokušaju da interveniše istrčao u prazno, Ahmed Musa je probio po desnoj strani, ali nije uspeo da uposli nijednog od svojih saigrača u Zvezdinom kaznenom prostoru.

Bio je to period konkretnije igre Moskovljana, ali je Zvezda uspela da izdrži pritisak i počne sve ozbiljnije da preti na suprotnoj strani.

U 19. minutu Ben je prekršajem zaustavljen na ivici kaznenog prostora, Berezucki je zbog tog starta zaradio i žuti karton, a zanimljivo je da je Ben i izveo slobodan udarac. Međutim, lopta je prohujala iznad prečke.

Osam minuta kasnije Nemanja Radonjić je napravio konfuziju u kaznenom prostoru CSKA. Najpre je pokušao da uposli Bena, onda se lopta opet odbila do njega, šutirao je iskosa sa leve strane, ali golman Akinfejev hvata tu loptu.

Petnaestak minuta kasnije, Nemanja Radonjić je imao mnogo bolju, stopostotnu priliku da Zvezdi donese vođstvo, ali Rusi su imali mnogo sreće u toj situaciji i - sjajnog Akinfejeva na golu.

Sve se dogodilo posle nesporazuma štopera gostiju na sredini terena, Radonjić je prihvatio tu poklon-loptu i krenuo munjevito ka šesnaestercu rivala, ali njegov udarac na kraju brani Akinfejev i Zvezda nije uspela da povede!

Bez golova se otišlo na odmor, a početak drugog poluvremena obeležili su navijači CSKA, njih nekoliko stotina, koji su napravili bakljadu i stvorili gust dim koji se razvio iznad terena stadiona ''Rajko Mitić''.

Foto: Sportske.net/Filip Mitrović

U trenucima kad je dim počeo da se razilazi, Zvezda je stvorila još jednu sjajnu priliku pred golom gostiju! Ovog puta posle kornera, kada je lopta na kraju došla do Le Taleka, a Zvezdin defanzivac iz neposredne blizine nije uspeo da savlada Igora Akinfejeva koji je još jednom bravurozno intervenisao!

Usledio je period igre tokom kojeg su Moskovljani imali inicijativu, Zvezda se povukla, ali nije bilo veće opasnosti pred golom Milana Borjana.

Crveno-beli se ponovo bude u 60. minutu, kada je Filip Stojković sjajno centrirao sa desne strane, ali je Ben zasmetao Rodiću koji je bio u boljoj poziciji, ali nije uspeo da zahvati loptu na pravi način.

Na novu Zvezdinu priliku čekali smo do 75. minuta, kada je Ben lepo centrirao sa desne strane, Krstičić je zahvatio tu loptu glavom, ali ona je otišla tik pored desne stative gola Igora Akinfejeva.

Par minuta kasnije, trener Crvene zvezde Vladan Milojević pokušava da unese novu energiju u igru svog tima, umornog Radonjića zamenio je Slavoljub Srnić.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Jovičić, Krstičić, Radonjić (Srnić od 77.), Ben, Pešić (Račić od 85.).

CSKA: Akinfejev - V. Berezucki, Vasin, Vernblom - Fernandes, Naćo, Golovin, Kučaev - Džagoev, Vitinjo (Čalov od 85.) - Musa.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

NEMA PREDAJE! Zvezdin napadač hvali ATMOSFERU i žali zbog OVOGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2018

Mreže mirovale na Marakani u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope...Crvena zvezda je remijem protiv CSKA (izveštaj pročitajte OVDE) sačuvala šanse za plasman u osminu finala Lige Evrope. Šanse Radonjića i Le Taleka ulile su nadu da izabranici Vladana Milojevića u revanšu pred ruskim navijačima...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.