Zvezda i Univerzitatea bez golova

Izvor: B92, 08.Feb.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i Univerzitatea bez golova

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa rumunskom Univerzitateom iz Kluža bez golova u četvrtoj pripremnoj utakmici u turskoj Antaliji.

Rumunski tim je bio konkretniji u većem delu meča, stvorio je nekoliko dobrih šansi, neke je zaustavio raspoloženi Bajković, a u osmom minutu su pogodili prečku iz penala.

"Crveno-beli" su se oko 20. minuta oslobodili pritiska, uspeli da organizuju nekoliko solidnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada, koji ipak nisu ugrozili tim iz Kluža. Najbolje prilike imali su Koroman i Trifunović.

Ekipa iz Kluža je od starta meča kontrolisala ritam igre, lopta je uglavnom bila na Zvezdinoj polovini terena. Prvu priliku Rumuni su imali već u trećem minutu kada je Bajković dobro intervenisao. Samo pet minuta kasnije Univerzitatea je dobila penal.

Mikić je bez veće potrebe oborio Delgada, a sudija je pokazao na belu tačku iako je odluka možda bila preoštra. Penal je izveo Kristea, ali je pogodio prečku. Lopta se odbila izvan šesnaesterca gde je je zahvatio jedan igrač tima iz Kluža, a snažan i precizan udarac ipak je zaustavio raspoloženi Bajković.

U narednim minutima Zvezda se konačno oslobidila pritiska, a najbolju akciju "crveno beli" su imali u 25. minutu kada je Koroman odlično proigrao Kaluđerovića ispred protivničkog golmana, ali je Zvezdin centarfor bio u ofsajdu. Sve vreme Robert Prosinečki je aktivno učestvovao u meču savetujući igrače i komentarišući njihove poteze.

"Adi, pogodi nekog... Lazo, imaš vremena Lazooo... Odigraj, izađi, tako je, idemo...Pomozi mu Trifo, pomozi mu...Ajde Borha, bravo Borha, bravo...”, čulo se tokom celog meča.

Gosti su imali odličnu šansu u 32. minutu ali je Bajković lako zaustavio traljav šut rumuna sa ivice kaznenog prostora. Samo dva minuta kasnije najbolju priliku imala je Zvezda, Koroman je odlično šutirao sa 20ak metara, ali je njegov udarac u korner izbio golman Popa.

Rumunski tim, koji se ove sezone plasirao u najviši rang takmičenja, trenutno je 14. u Ligi 1 odmah ispred timova koji su u zoni ispadanja sa 20 bodova iz 18 mečeva.

U prvih 15 minuta nastavka tempo je bio znatno jači, pa su i timovi bili znatno opasniji. U sedmom minutu Ignjatijević je ugrozio Popa koji je bio siguran, a samo četiri minute kasnije sjajnu priliku imao je za Kluž Entoni, ali je njegov udarac glavom završio malo pored stative.

Nekoliko minuta kasnije Trifunović je imao najbolju šansu na meču za Zvezdu, bio je u dobroj poziciji ali je slabo šutirao u golmana Univerzitatee. U 65. minutu Rumuni su dobro prošli po levoj strani, ali su Ćosić i Bajković uspeli da zajedno sklone loptu ispred protivničkog igrača.

Iako je do kraja meča tempo bio veoma jak, osim nekoliko centaršuteva i slobodnih udaraca Bogdanovića, uglavnom se igralo između kaznenig prostora bez opasnosti po golmane.

Sedam minuta pre kraja Delgado je bio u dobroj prilici ali je njegov udarac sa nekoliko metara od Bajkovića završio preko gola. Potom je Zvezda zapretila preko Trifunovića koji je sa nekoliko metara glavom pogodio golmana Univerzitatee, a sličnu priliku imao je dva minuta pre kraja Pele koji ipak nije uspeo da dobro zahvatio loptu ispred Bajkovićevog gola.

U samoj zavšnici Delgado je oštro startovao na Mijailovića ispred svog kaznenog za šta je dobio direktan crveni karton.

Crvena zvezda: Bajković, Tošić, Ćosić, Adi (Stojković 46'), Mikić, Isah (Ignjatijević 46'), Lazović (Vešović 46'), Borha (Bogdanović 46'), Evandro (Jevtić 46'), Koroman (Perović 46'), Kaluđerović (Trifunović 46')

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIPREME: Zvezda nerešeno sa "studentima"

Izvor: Mondo, 08.Feb.2011

Crveno-beli i Univerzitatea iz Kluža igrali 0:0 u prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji.

Nastavak na Mondo...

Zvezde bez golova protiv Univerzitatee

Izvor: Vesti-online.com, 08.Feb.2011

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno bez golova (0:0) protiv Univerzitatee iz Kluža u pripremnoj utakmici u Antaliji.

Nastavak na Vesti-online.com...

ZVEZDA I UNIVERZITATEA IGRALI BEZ GOLOVA

Izvor: Kurir, 08.Feb.2011

ANTALIJA - Fudbaleri Crvene zvezde igrali su protiv rumunskog prvoligaša Univerzitatee iz Kluža nerešeno 0:0, u kontrolnoj utakmici tokom priprema u Turskoj za nastavak sezone...Na utakmici nije igrao Dejan Milovanović, koji je odstranjen sa priprema zbog kršenja klupske discipline i vraćen je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.