Zvezda i Dinamo igrali za Stefana: Pobedi!

Izvor: Mondo, 13.Okt.2018, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda i Dinamo igrali za Stefana: Pobedi!

Fudbaleri Crvene zvezde i pančevačkog Dinama odigrali humanitarnu utakmicu za Stefana Čikića, fudbalera crveno-belih koji je oboleo od leukemije.

Mladi fudbaler Crvene zvezde Stefan Čikić (1994)proteklih meseci vodi borbu sa leukemijom i klub iz Ljutice Bogdana je tim povodom odigrao humanitarnu utakmicu protiv Dinama iz Pančeva. Beograđani i Pančevci su i na ovaj način, utakmicom pod nazivom „Igrajmo za Stefana“, želeli da Stefanu pruže podršku.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Gradskom stadionu u Pančevu okupilo se mnogo humanih ljudi, prodate je 1.254 ulaznice, ukupno je prikupljeno 189.000 dinara i sav prihod od prodaje karata biće uplaćen na račun Čikiću kao vid pomoći.

Uoči početka utakmice, trener  Zvezude Vladan Milojević predao je Dušanu Đokiću, direktoru Omladinske škole pančevačkog Dinama i nekadašnjem napadaču crveno-belih, uramljen Zvezdin dres sa Stefanovim imenom, prezimenom i brojem 26.

Sam rezultat bio je u drugom planu, crveno-beli su zaigrali od početka u trenutno najjačem sastavu i rezultat na kraju je bio 10:0.

Golove je postiglo devet igrača. Zvezda je povela u 19. minutu udarcem Lorenca Ebisilija sa distance, a u strelce su se do kraja poluvremena upisali i Nikola Stojiljković, Stefan Hajdin i Džonatan Kafu.

Svi igrači srpskog prvaka su dobili šansu, izuzev mladog golmana Aleksandra Stankovića, i u nastavku su postigli još šest pogodaka. Milan Pavkov je zatresao mrežu za 5:0, zatim je gol postigao i Veljko Simić, dvostruki strelac bio je Dejan Joveljić i za konačan ishod su se pobrinuli Nemanja Stojić i Milan Jevtović.

Dinamo Pančevo: Tomić, Graovac, Marković, Nikolajev, Nedučić, Živaljević, Gligorijević, Janjović, Javor, Vuković, Stojanovski.

Igrali su još: Andžić, Zulfić, Nikolić, Mladenović, Stojanov.

Crvena zvezda: Popović, Jevtović, Sumaila, Babić, Hajdin, Jovančić, Čaušić, Kafu, Ebisilio, Srnić, Stojiljković.

Igrali su još: Joveljić, Pavkov, Milijaš, Meleg, Simić, Nikolić, Marjanović, Stojić.

"Silno smo želeli da uspemo da obezbedimo termin za ovu utakmicu. Ukazala nam se prilika da dođemo u Pančevo, odigramo humanitarni meč i damo svoj doprinos, ne samo finansijski, već i ljudski i da pomognemo Stefanu da što pre ozdravi i da se vrati na fudbalski teren", rekao je trener Vladan Milojević koji dobro poznaje Stefana Čikić.

Milojević je sa Čikićem sarađivao u mlađim selekcijama.

"On je uvek bio fantastično dete. Tokom cele godine putovao je na Marakanu i za sve to vreme nikad nije zakasnio. Uspevao je da uskladi i obaveze u školi i u klubu, on je bio neverovatan u mlađim kategorijama i sigurno je dosta doprineo tadašnjim rezultatima Crvene zvezde. Ponosan sam što Crvena zvezda u ovom trenutku na ovakav način pokazuje svoju veličinu. Nije sve u takmičarskim utakmicama i rezultatima, ovde prevashodno treba biti čovek."

Imao je trener Zvezde i poruku za Stefana.

"Poželeo bih Stefanu brz oporavak, sigurno će uz Božju volju i pomoć biti dobro, u to sam ubeđen. Razgovorao sam sa Stefanovim ocem i rekao mi je lepe vesti, da njegovo lečenje ide u dobrom pravcu. S obzirom na to da je oduvek bio veliki borac, nadam se da će što pre ozdraviti. Znam da mu je fudbal velika ljubav, poželeo bih mu i da se što pre vrati na teren",  završio je Milojević.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.