Zvezda bolja od Spartaka: Pavkov rešio evropski derbi

Izvor: BKTV News, 12.Avg.2018, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bolja od Spartaka: Pavkov rešio evropski derbi

Golovima Milana Pavkova i Srđana Babića, Crvena zvezda zadržala maksimalan učinak u Super ligi

Milan Pavkov doveo je Crvenu zvezdu u vođstvo u 41. minutu utakmice. Grudima je primio loptu na nešto više od 20 metara od gola protivnika, driblingom napravio prostor za šut i lepim udarcem matirao Lučića. Centarfor domaćih duplirao je prednost svog tima, u 68. minutu, odličnim udarcem glavom nakon dodavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Hajdina direktno iz auta, u stilu Rorija Delapa. U sudijskoj nadoknadi, Srđan Babić je posle kornera postavio konačan rezultat.

Prvu veliku šansu na utakmici imala je domaća ekipa u 24. minutu. Posle izvrsnog dodavanja Melega, Jevtović se našao u situaciji jedan na jedan sa golmanom gostiju, šutirao pored njega, ali se stativa isprečila. Mogao je da proigra i Pavkova, koji je možda bio u još boljoj poziciji. Još jednu dobru priliku imali su crveno-beli 13 minuta kasnije, kada je ubačenu loptu u srce šesnaesterca Pavkov glavom spustio do Srnića, ali ovaj loše zahvatio i propustio priliku da dovede svoj tim u vođstvo.

U drugom poluvremenu nije bilo bitnijih dešavanja do drugog gola Milana Pavkova, a tri minuta kasnije je Slavoljub Srnić u kontranapadu iz ounog trka šutirao iz pristojne pozicije, ali van okvira gola. Crveno-beli su u tim trenucima bili u velikom naletu, prvo je posle centaršuta Melega, Babić dobro tukao glavom, ali je Lučić bio na mestu. Zatim je Meleg, posle dodavanja Simića, lošim udarcem proćerdao veliku šansu. Golman Golubova još jednom je spasao svoju ekipu u 84. minutu, kada je posle udarca Srnića glavom, sjajno intervenisao. Do kornera koji je prethodio trećem golu, došlo je posle sjajnog udarca Babića sa distance, nakon lepo iznesene lopte sa svoje polovine.

Spartak je pretio u nekoliko situacija, u oba poluvremena, do drugog gola Pavkova, ali kao da ih je taj pogodak presekao. Od tada gosti više nisu mogli da se povrate.

Crvena zvezda - Spartak 3:0

Strelci: Pavkov u 41. i 68. minutu i Babić u 93.

Gledalaca: 5278

Crvena zvezda: Popović - Gobeljić, Sumaila (od 63. Degenek), Babić, Hajdin - Jovančić (od 46. Jovičić), Milijaš (od 58. Simić)- Srnić, Meleg, Jevtović - Pavkov

Spartak: Lučić - Tekijaški, Ćalasan, Rakić, Milošević - Čou, Maričić (od 80. Dunđerski)- Afum (od 73. Šormaz), Torbica, Vukčević - Đenić (od 46. Šimura)

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.