Zvezda bez Jovića lako do 12-0

Izvor: B92, 05.Dec.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda bez Jovića lako do 12-0

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u regionalnoj ABA ligi i posle 12. runde.

Crveno-beli su u Pioniru lako i ubedljivo pobedili FMP Železnik rezultatom 93:62.

Ekipa Dejana Radonjića nije imala nikakvih probl3ema na ovom meču, a gosti nijednom nisu bili u prednosti. Već u prvom kvartalu Zvezda je stekla dvocifrenu prednost koju je u nastavku meča samo uvećavala.

Trener >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog i regionalnog šampiona stigao je i da odmori pojedine igrače, veliku minutažu dobili su Ognjen Dobrić i Boriša Simanić, dok Stefan Jović nije igrao.

Čarls Dženkins završio je sa 16 poena i 4 asistencije, Gudurić je ubacio 15 poena, Dangubić 12, a Bjelica i Dobrić po 11. Na drugoj strani, FMP je pretrpeo deveti pora u sezoni, a samo je Apić sa 13 poena bio dvocifren.

Zvezda sada putuje u Istanbul gde u četvrtak gostuju Fenerbahčeu.

Tok meča:

Zvezda je na samom startu utakmice pokazala da će gosti imati velikih poteškoća. Ekipa Dejana Radonjića ubacila je prvih osam poena na meču i tu prednost je zadržala u nastavku prve deonice - 25:16.

Ozbiljnu minutažu dobio je Ognjen Dobrić i iskoristio je ubacivši sedam poena u tom periodu.

Ništa se ni u drugoj deonici nije promenilo. Zvezda je igrala u laganom ritmu i uvećevala je prednost iz minuta u minut.

Dženkins i Gudurić bili su najraspoloženiji, pa su crveno-beli uz 5-10 za tri poena imali 49:30 na poluvremenu. Gosti su igrali raznovrsno, ali nisu imali igrača koji će povući ekipu.

Posle trojke Davidovca u 23. minutu FMP je smanjio na 51:35, ali je Zvezda ponovo zaigrala kako može, pa je prednost brzo uvećana.

U samom finišu treće četvrtine blo je i najvećih +30 – 74:44. U poslednjjoj deonici se igralo u baš laganom ritmu, a Borisa Simanić nije do kraja uspeo da postigne koš iako je u igri proveo 17 i po minuta.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ABA: Zvezda deklasirala FMP za 12-0

Izvor: N1 televizija, 05.Dec.2016

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u regionalnoj ABA ligi i posle 12. kola...Crveno-beli su u Pioniru lako i ubedljivo pobedili FMP Železnik rezultatom 93:62...Ekipa Dejana Radonjića nije imala nikakvih problema na ovom meču, a gosti nijednom nisu bili u prednosti. Već u prvom...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.