Zvezda: Zaprepašćeni smo primitivizmom!

Izvor: RTS, 25.Nov.2013, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda: Zaprepašćeni smo primitivizmom!

"Zaprepašćeni smo saopštenjem Tomislava Karadžića, neprimerenim rečima i primitivizmom nekoga ko bi trebalo da ujedinjuje u srpskom fudbalu", stoji u najnovijem saopštenju Crvene zvezde. "Od Karadžića samo očekujemo da učini jednu dobru stvar za srpski fudbal, da održi makar jednom reč, i napusti mesto predsednika FSS", poručuju iz Zvezde.

Rat saopštenjima se nastavlja. Na potezu ponovo Crvena zvezda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << , koja je odgovorila na saopštenje iz Fudbalskog saveza Srbije, u kojem se kaže da je ta organizacija postala talac dva najveća kluba, Crvene zvezde i Partizana, jer se na osnovu izjava u javnosti pravi slika da se fudbal igra samo zbog njih.

Fudbalski klub Crvena zvezda izražava zaprepašćenje i najoštriji protest povodom saopštenja kojim je Fudbalski savez Srbije reagovao na zahtev kluba da se obezbedi regularnost nacionalnog takmičenja.

"Upravni odbor Crvene zvezde izražava zaprepašćenje i najoštriji protest povodom saopštenja kojim FSS, ili samo Tomislav Karadžić, reaguje na zahtev Crvene zvezde da se obezbedi regularnost nacionalnog takmičenja. Neprimerene reči i primitivizam nekoga ko bi trebalo da ujedinjuje u srpskom fudbalu možda i najbolje govore da su ponovo od strane našeg kluba postavljena prava pitanja", navodi se u saopštenju crveno-belih.

"Prošli put, kada smo postavili ovakva pitanja, bili smo 'podvodači', 'propali biznismeni'… Danas govorite o abolicijama jasno ciljajući na predsednika našeg kluba. Za razliku od vas, predsedniku FK Crvena zvezda Draganu Džajiću mesto je u fudbalu kao zvanično najboljem fudbaleru u 20. veku, čoveku koji sa svojim klubom ima 36 trofeja, uključujući titulu evropskog i svetskog šampiona, i čoveku koji je aboliran od strane predsednika Republike Srbije nakon višegodišnjeg procesa u kojem mu nije pronađena nijedna nezakonita radnja. A, Tomislav Karadžić je poslednji koji treba da odlučuje ko će u Srbiji biti aboliran", ističe UO Crvene zvezde.

Dodaje se da je FK Crvena zvezda jedini na ovim prostorima do dinara stavio na uvid javnosti i državnim organima svu svoju poslovnu dokumentaciju i saopštio da se u prostorijama kluba svakodnevno nalaze pripadnici istražnih organa.

"Crvena zvezda očekuje od nadležnih državnih organa da pozovu predsednika FSS i druga lica koja imaju saznanja o 'milionskim pljačkama koje su zataškane', da njima saopšte to što znaju, kao što od istih organa očekujemo da se bave i poslovanjem FSS, posebno po onim pitanjima o kojima su pisali mediji", navodi se u saopštenju kluba iz Ljutice Bogdana.

"Posle svih neuspeha u kvalifikacijama tokom kojih smo gubili milione evra, loših izbora i smena selektora i drugih pogrešnih poteza, od Karadžića se samo očekuje da učini jednu dobru stvar za srpski fudbal, da održi makar jednom reč, i napusti mesto predsednika FSS", poručuje Crvena zvezda.

Klub ističe da crveno-belima nisu potrebne “strane sudije”, već "zdravo fudbalsko okruženje u kome će pobeđivati bolji na terenu".

"Nama su potrebni uslovi u kojima će igrači želeti da ostanu u srpskom fudbalu, a ne da odlaze za prvom ponudom. Iznetim stavovima FK Crvena zvezda nema nameru da omalovažava bilo čiji sportski uspeh, već da ukaže na hitnu potrebu za uspostavljenje regularnosti u našem fudbalu, za dobrobit svih ljubitelja fudbala", zaključuje se u saopštenju UO Crvene zvezde.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.