Zeman tri godine u Crvenoj zvezdi!

Izvor: Blic, 10.Jun.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeman tri godine u Crvenoj zvezdi!

Crvena zvezda je najzad, posle silne licitacije, pronašla inostranog trenera koji će je naredne sezone voditi u Kupu UEFA i pokušati da vrati domaće trofeje. Reč je o Čehu Zdenjeku Zemanu, koji se proslavio vodeći italijanske klubove, a sa crveno-belima je dogovorio trogodišnju saradnju.

Pregovori su trajali tri časa. Zeman je još u ponedeljak doputovao u Beograd i otišao na ručak sa čelnim ljudima Crvene zvezde. Potom su se preselili na sastanak u Ljutice Bogdana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za kratko vreme postigli dogovor, posle čega se Čeh istog popodneva vratio u Rim.

Ostalo je još samo da imenovanje Zemana za novog trenera odobri Upravni odbor kluba na današnjem (17 časova) sastanku, odnosno da pre te tačke dnevnog reda, smeni sadašnjeg trenera Aleksandra Jankovića. Očekuje se da Zeman u petak ili subotu bude zvanično predstavljen na „Marakani".

Zeman je rođen 1947. godine u Pragu. Tokom bogate trenerske karijere sa klupe je predvodio 13 klubova, od kojih samo jedan nije iz Italije. Počeo je u Palermu, a do poslednje stanice Lećea tokom 27 godina rada bio je šef struke - Likata, Fođe, Parme, Mesine, Lacija, Rome, Fenerbahčea, Napolija, Salernitane, Avelina i Breše.

Poznat je po forsiranju napadačkog fudbala, pristalica je formacije 4-3-3, a između ostalih fudbalera na čiju karijeru je značajno uticao bili su Alesandro Nesta i Frančesko Toti. Nestu je otkrio u Laciju, a Totija promovisao u lidera Rome.

LIČNA KARTA

IME I PREZIME: Zdenjek Zeman

DATUM ROĐENJA: 12. marta 1947. Pragu

NACIONALNOST: Čeh

KLUBOVI: Likato, Fođa, Parma, Mesina, Lacio, Roma, Fenerbahče, Napoli, Salernitana, Avelino, Breša, Crvena zvezda

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.