ZVEZDA SLOMILA METALAC: Mikić za spas u poslednji čas!

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVEZDA SLOMILA METALAC: Mikić za spas u poslednji čas!

Metalac – Crvena zvezda 0:1 (0:0)
STRELAC: 0:1 – Mikić u 82. minutu. STADION: Čika Dača. GLEDALACA: 10.000. SUDIJA: Majo Vujović (Novi Sad). POMOĆNICI: Saša Živković (Petrovaradin) i Rade Vukelić (Subotica). ŽUTI KARTONI: Bajić, Krnjinac i Bogunović (Metalac). IGRAČ UTAKMICE: Nikola Mikić (Crvena zvezda) 8.
METALAC: Bogunović, Pe. Pavlović, Otašević, Bajić  , Nenadić, Pr. Pavlović (64. Adamović), Krnjinac (74. Antić), Gojak, (79. Stanojlović), Svojić, Simović, Betolingar.
CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Vilotić, Tošić, Mikić, Evandro , Isah, Kadu (70. Lazović), Borha (85. Mijailović), Kaluđerović, Jevtić (64. Koroman).
Zvezda ruši prepreke redom. Za razliku od prošle godine, crveno-beli su juče u divnom ambijentu u Kragujevcu, pred 10.000 hiljada ljudi, nadigrali i savladali Metalac, nastavljajući poteru za liderom.
U reviji promašaja, Nikola Mikić je jedini od izabranika Roberta Prosinečkog bio priseban i u 82. minutu doneo veliku radost, ispostavilo se na kraju i vredna tri boda u borbi za titulu. Metalac – Crvena zvezda 0:1 (0:0).

Crveno-beli su još jednom ovog proleća bili dominantni, stvorili sijaset prilika, pogotovo u prvih 45 minuta, a neverovatno je šta je sve izdržao bunker domaćina. Milanovčani su se uglavnom branili, tražeći šansu iz kontranapada ili prekida. Jedinu su imali u 9. minutu, kad je posle centaršuta Nenadića lopta preletala Gojaka, koji se nalazio sam na petercu.
Sve ostalo bilo je u znaku crveno–belih. Naterali su rivala da se brani, ujedno bili i veoma neprecizni, mada im se u nekoliko situacija isprečio i golman Bogunović.  
Prve dve prilika propustio je Kaluđerović, sledeći je bio pokušaj Borhe u 19. minutu na centaršut Tošića, prilikom kojeg je pravovremeno reagovao čuvar mreže Metalca. Bogunović je bio dobro postavljen i kad je šutrao Jevtić, imao je i fenomenalnu reakciju u 26. minutu, u kojem se na samo tri metra od gola našao Borha.
Najbliži golu u prvom poluvremenu bio je Kadu. Većina gledalaca je na stadionu Čika Dača ustala kad je omaleni Brazilac uputio loptu sa 20 metara preko živog zida, očekujući pogodak, ali je pogodila samo stativu. Uzdah publike je bio još veći kad odbitak nije umeo da iskoristi Jevtić, zato što je na pet metara od gola nagazio fudbal.
Nastavak nije doneo ništa manja uzbuđenja. Već u prvom minutu Kaluđerović je tražio penal, a i svi sa klupe Crvene zvezde, kad je lopta u ruku pogodila Petra Pavlovića. Sudija Vujović, međutim, nije smatrao da je bilo namera beka Metalca da zaustavi taj centaršut sa leve strane. Nisu pomogli ni povici sa tribina: „Lopovi, lopovi...“
Crveno–beli nisu uspevali da, kao u prvom delu, probiju bedem protivnika, čiji su igrači na svaki način pokušavali i da „ukradu“ vreme. Otpor domaćina je slomljen tek u finišu. Korner sa leve srane izveo je Koroman, posle kratkog dodavanja loptu mu je vratio Lazović, a iskusni vezista uputio centaršut. Pred golom, na šest–sedam metara našao sa Mikić i udarcem glavom prosledio loptu u mrežu.
Pobeda je sasvim zaslužena, jer je Crvena zvezda apsolutno bila bolja, a na osnovu šansi mogla da slavi daleko ubedljivije, da je kod njenih igrača bilo više koncentracije u završnici akcija.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sokolovi slomili Zrenjanince, goleada u Novom Sadu

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011

BASK – Banat 1:0 (0:0). Stadion: Na Carevoj ćupriji. Gledalaca: 700. Sudija: Petar Piper (Čačak) 8. Pomoćnici: Pavle Piper (Čačak) i Vladan Jeremić (Priboj).Žuti kartoni: Ćirka (BASK), Stevanović, Jeremić, Ristović (Banat). Crveni kartoni: Borivoje Ristić (BASK) u 35, Predrag Jeremić...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Vojvodina slavila u Humskoj, Zvezda stigla Partizan

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Apr.2011, 00:10

Partizan – Vojvodina 0:1 (0:0). Stadion Partizana. Gledalaca: 12.559. Sudija: Danilo Grujić (Niš). Pomoćnici: Jovan Božović (Pirot), Aleksandar Veljović (Niš). Žuti kartoni: Adija, Šćepović (Partizan), B. Ilić, Lazetić, Pavlović (Vojvodina). Igrač utakmice: Brana Ilić (Vojvodina) 7,5....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.