Velika drama u Kaunasu i pobeda Zvezde!

Izvor: Sportske.net, 22.Nov.2019, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika drama u Kaunasu i pobeda Zvezde!

Jako važan trijumf za pulene Andrije Gavrilovića.

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u 10. kolu Evrolige, do trećeg trijumfa došli su u Kaunasu protiv Žalgirisa, rezultatom 59:61.

Domaćin je bolje otvorio meč, sredinom kvartala su poveli sa 10:4, da bi ubrzo stekli i sedam poena prednosti.

Ipak, nije im dozvolila >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Zvezda da se odlepe, pa je nakon prvih 10 minuta rezultat bio 21:16.

Još bolja igra "crveno-belih" u nastavku, zategli su odbranu i stigli i do preokreta, a nakon trojke Lorenca Brauna i do četiri poena prednosti na oko dva minuta do kraja.

Uspeli su da zadrže višak, istakli su se Lorenco Braun sa osam i Bili Beron sa sedam poena, kod Žaligirsa sedam poena Tomasa Vokapa.

U nastavku slična situacija, Zvezda je uspela da stekne nešto osetniju prednost u početku treće deonice, ali se domaćin razigrao, pa je stigao i do preokreta.

Do kraja treće deonice rezultatska klackalica, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a "crveno-beli" su ipak uspeli da zadrže prednost, nakon 30 minuta bilo je 46:47.

Dobar početak Gavrilovićevih pulena u poslednjem kvartalu, vezali su četiri poena za +5, ali je potom Lendejl spustio zaostatak ekipe iz Kaunasa na dva poena, da bi potom Lekavičijus poravnao rezultat.

Trojkom Milaknisa, Žalgiris dolazi i do tri poena prednosti na oko četiri minuta do kraja.

Uspela je Zvezda da poravna, jako dobre odbrane igrale su obe ekipe, Ulanovas vraća prednost domaćem sastavu na minut i po do kraja, da bi potom Faje poravnao rezultat na nešto manje od 60 sekundi do kraja utakmice.

Zvezda potom brani naredni napad, u svom sledećem dolazi do ofanzivnog skoka, nakon kojeg Lorenco Braun donosi novi preokret i dva poena prednosti za "crveno-bele" na 15 sekundi do kraja utakmice.

Grigonis je dobio dva bacanja na 6,4 sekundi do kraja susreta, promašio je prvo bacanje, potom i drugi, ali je Dženkins prestupio, pa je dobio popravni, koji je iskoristio da prepolovi prednost srpskog šampiona.

Velika drama u finišu, Beron je dobio dva penala na 4,4 sekunde do kraja, promašio je prvo poput Grigonisa i pogodio drugo, Zvezda je odlučila da brani poslednji napad, Lekavičijus je promašio šut za tri poena, pobeda Crvene zvezde, treća u Evroligi ove sezone.

Beron najefikasniji u pobedničkom sastavu sa 14 poena, pratio ga je Lorenco Braun sa 12 poena, pet skokova i tri asistencije, po šest poena dodali su Dženkins i Dobrić.

Kod Žalgirisa po 11 poena su ubacili Grigonis i Ulanovas, dok je 10 dodao bivši centar Partizana Džok Lendejl.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda vodi u Kaunasu, ali pljušte kritike navijača, dvojac ponovo na udaru, ima i pohvala! (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 22.Nov.2019

Košarkaši Crvene zvezde u desetom kolu Evrolige gostuju u Kaunasu ekipi Žalgirisa...U velikim problemima je Crvena zvezda u poslednje vreme, nakon poraza u derbiju za vikend, pre dva dana doživeli su neuspeh i u Berlinu protiv Albe, u devetom kolu Evrolige...Večeras odmeraju snage sa ekipom Žalgirisa,...

Nastavak na Sportske.net...

EL - PAO ubedljiv u Minhenu

Izvor: Sportske.net, 22.Nov.2019

Ekipa iz Atine upisala je novi trijumf...Košarkaši Panatinaikosa slavili su u "Audi Domu" u Minhenu protiv Bajerna, rezultatom 75:87...Bajern je dobro otvorio meč, dobili su prvi kvartal sa 24:16 i nije slutilo da će doživeli težak poraz...Ipak, gosti dolaze do preokreta i pola koša prednosti...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.