Vaterpolisti Zvezde po Novakovom receptu!

Izvor: Piplmetar.rs, 30.Jan.2023, 07:31

Vaterpolisti Zvezde po Novakovom receptu!

Crvena zvezda je napravila veliko iznenađenje osvajanjem trofeja Kupa Srbije u vaterpolu, pobedama nad srpskim predstavnicima u Ligi šampiona – kragujevačkim Radničkim u polufinalu i Novim Beogradom u finalu.
Crveno-beli su finalni dvoboj rešili u svoju korist rezultatom 11: 10, posle velikog preokreta, a onda i dramatične borbe u poslednjoj četvrtini u kojoj je Zvezda velikom borbenošću i odlično organizovanom igrom odbranila stečenu prednost i zasluženo >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << trijumfovala.
Ovo je peti Zvezdin trofej u kupu, a drugi u poslednje tri godine. Posle meča, trener Crvene zvezde Aleksandar Filipović je podsetio na deo današnjeg govora Novaka Đokovića posle osvojenog trofeja na Australijan openu.
“Novak je rekao da sanjamo snove i da će se ostvariti. Nama se to dogodilo. Čestitam igračima na velikoj utakmici, borbenosti koju smo obećali. Kada ovako igramo možemo da se nosimo sa svakim timom. U drugoj četvrtini je Novi Beograd promenio odbranu i preokrenuo rezultat. Posle tajm-auta smo krenuli drugačije da igramo, vratili se u meč i na kraju zasluženo pobedili“, izjavio je Filipović.
S druge strane, trener Novog Beograda Živko Gocić bio je razočaran ovakvim ishodom.
“Nisam zadovoljan. I pored svih problema koje smo imali sa zdravljem, hitnom pomoći, urgentnim centrom a večeras i sa umorom i nedovoljnom rotacijom išli smo na pobedu. Dominirali smo u drugoj četvrtini ali nas je tada stigao umor. Ipak svaka čast momcima na naporu. Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Da nismo primili neke lake golove moglo je da bude i drugačije“, rekao je on.
NOVI BEOGRAD: S.Rašović 2, Mandić 2, Granados 1, Vučinić, Pijetlović 1, Drašović 2, Ćetković, Perković 1, Martinović, Skumpakis, Žoao Pedro, Šušiašvili. Trener Gocić.
CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković, Subotić 2, Vasić 2, Banićević, Basara 2, Vukićević, Seman 2, Milojević, Radović 2, Ivanović, Danković. Trener: Filipović.



Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Liga Šampiona,   Kragujevac

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.