Uroš Mišić za tri meseca na uslovnoj slobodi

Izvor: Glas javnosti, 02.Maj.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uroš Mišić za tri meseca na uslovnoj slobodi

BEOGRAD- Navijač Crvene zvezde Uroš Mišić (22), koji je osuđen zbog pokušaja ubistva, tokom leta bi mogao da se nađe na slobodi - ukoliko iskoristi svoje pravo i zatraži uslovni otpust sa izdržavanja kazne.

Apelacioni sud je - prema saznanjima medija - smanjio Mišiću kaznu sa deset na pet godina zatvora, a osuđenik može da traži uslovni otpust posle dve trećine izdržane zatvorske kazne, a pošto je Mišić u pritvoru već tri godine i pet meseci, što mu se računa >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u kaznu, pravo na uslovni otpust steći će za tri meseca.

Njegov branilac Borivoje Borović rekao je da Mišić namerava da zatraži uslovni otpust čim se za to steknu uslovi.

Borović je podsetio da je njegov branjenik posle izricanja prvostepene presude od deset godina zatvora na svoj zahtev upućen na izdržavanje kazne u zatvor za maloletnike u Valjevu.

Molba za uslovni otpust podnosi se prvostepenom sudu - u ovom slučaju Višem sudu u Beogradu - koji odluku o tome donosi uz konsultacije sa Upravom zatvora.

Ukoliko sud odobri uslovni otpust, Mišić bi tokom leta mogao da bude pušten na slobodu, jer 5. jula stiče pravo za puštanje na slobodu, pod uslovom da ne izvrši novo krivično delo.

Apelacioni sud u Beogradu nije još uvek zvanično potvrdio da je Mišiću smanjena kazna, ali će njegova odluka u svakom slučaju biti konačna i pravosnažna.

Sudsko veće sudije Višeg suda u Beogradu Velimira Lazovića dva puta je Mišića osudilo na deset godina zatvora zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju, jer je na fudbalskoj utakmici Crvena Zvezda - Hajduk iz Kule, na severnoj tribini Marakane teško povredio pripadnika Žandarmerije Nebojšu Trajkovića.

Apelacioni sud je posle razmatranja žalbe u januaru odlučio da otvori glavni pretres i sam izvede pojedine dokaze, kako bi mogao da donese konačnu odluku i, prema pisanju medija, prekvalifikovao je krivično delo od pokušaja ubistva u napad na službeno lice - pa mu zahvaljujući tome izreklo blažu sankciju.

Mišić je od početka procesa izražavao kajanje zbog napada na Trajkovića, koji tvrdi da mu psihiško i fizičko zdravlje pogoršano posle napada.

SLOBODA kriminalu samo naprijed Srbijo LIJEPO je zivjet u tebi pored takvog ZAKONA

Hvala, Bogu da izadje na slobodu.. I , bravo za sudije koje su smogle snage (pored politickog pritiska) i prekvalifikovali krivicno delo, mada je i ovako osudjen izuzetno rigorozno,

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.