UŽIVO: Crvena zvezda - Solnok 59:48 (3/4)

Izvor: Press, 03.Nov.2012, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Crvena zvezda - Solnok 59:48 (3/4)

Košarkaši Crvene zvezde igraju u Pioniru meč sedmog kola ABA lige, protivnik je mađarski Solnok

Zbog lošeg skora na startu sezone, košarkaši Zvezde ne bi smeli da naprave novi kiks.

Ovaj meč obeležiće i jedan jubilej, naime, Vuku Radivojeviću je meč sa mađarskim timom 300. u crveno-belom dresu.

Takođe, u ekipi Zvezde debitovaće i Majkl Skot, a u tim se vraća i Elton Braun koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je prethodni duel propustio zbog porodičnih obaveza u Americi.

Tok meča:

Trener crveno-belih, Vlada Vukoičić, "promešao" je startnu postavu na ovom meču. Na teren je istrčala petorka: Rakočević, Nelskon, Skot, Subotić i Katić.

Na startu utakmice viđen je veliki broj poena na obe strane. Crvena zvezda, predvođena kapitenom Rakočevićem, uspela je da postigne čak 20 poena u prvih pet minuta meča 20:14, što dovoljno govori o odbrani gostiju na startu prve deonice.

U nastavku meča usledio je pad u igri domaćeg tima, što Solonk koristi, pravi seriju 7:0 i dolazi do prednosti (21:20).

U finišu prve četvrtine odličnu rolu imao je "slavljenik" Vuk Radivojević, koji sa sedam vezanih poena donosi prednost Zvezdi na kraju prvog perioda igre 27:23.

Izabranici Vlade Vukoičića sjajno su otvorili drugu četvrtinu. Crveno-beli su napravili veliku seriju 14:0, ne dozvolivši gostima da postignu koš puna četiri minuta.

Zvezda je dominirala u napadu, imala sjajan procenat šuta za dva i tri poena, pa je razlika rasla iz minuta u minut. U jednom trenutku crveno-beli su imali 21 poen prednosti.

U finišu drugog perioda igre gosti uspevaju da naprave mini seriju (6:0) i samnje prednost domaćina, međutim, kapiten crveno-belih Igor Rakočević prelepim prodorom stavlja tačku na prvo poluvreme 57:43.

U prvom poluvremenu blistao je Boris Savović. Impresivne brojke imao je Zvezdin košarkaš, 13 poena bez promašaja (2/2 za tri, 2/2 za dva, 3/3 penali) i osam uhvaćenih lopti.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

UŽIVO: Crvena zvezda - Solnok 75:59 (3/4)

Izvor: Press, 03.Nov.2012

Košarkaši Crvene zvezde igraju u Pioniru meč sedmog kola ABA lige, protivnik je mađarski Solnok..Zbog lošeg skora na startu sezone, košarkaši Zvezde ne bi smeli da naprave novi kiks...Ovaj meč obeležiće i jedan jubilej, naime, Vuku Radivojeviću je meč sa mađarskim timom 300. u crveno-belom...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.