UŽIVO: Crvena zvezda – Rad 1:0 (63minut)

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Maj.2012, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Crvena zvezda – Rad 1:0 (63`minut)

Crvena zvezda - Rad 1:0
Strelac: Mirić u 36. minutu.
Stadion: Crvene zvezde. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš). Pomoćnici: Branko Pavlović, Dejan Potočan.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Mladenović, Tošić, Maksimović, Mirić, Mijailović, Kadu, Lazović, Kasalica, Borha.
RAD: Danilović, Leković, Vitas, Mitrović, Pantić, Jovanović, Raspopović, Stanojević, Luka, Malbašić, Kojić.
Nogama na Marakani, a glavama u Kruševcu. Crveno–beli će u oproštajnom meču sezone na svom bunjištu, u subotu protiv Rada (19 časova), obaviti poslednju proveru za okršaj u finalu kupa.
Trener Robert Prosinečki je u Atini sačuvao glavne uzdanice, pa veruje da će osveženi i motivisani protiv Građevinara zablistati i u generalci prirediti najlepšu uvertiru za megdan sa Borcem, koji je na programu u sredu na stadionu pod Bagdalom.
Dva kola pre kraja prvenstva, karte su podeljene, a bodovi beznačajni. Vatra, ipak, ne prestaje da gori. Gostovanje Građevinara na Marakani će biti poslastica, a to je najavio i trener banjičkog superligaša Marko Nikolić.
Tok meča:
0` Još jedna sjajna poseta na Marakani. Iako je njihov tim izgubio šanse za osvajanje titule, delije su ponovo u velikom broju ispunile tribine Marakane, posebno severnu i zapadnu. Tome su svakako kumovale tri pobede protiv Partizana ovog proleća, lepo vreme i besplatan ulaz, ali svakako i želja Delija da svojim ljubimcima uliju dodatnu dozu samopouzdanja pred duel finala Kupa srbije u Kruševcu protiv Borca.
4` Fantastična prilika za Građevinare, centaršut Luke iskoristio je Čaušić, zahvatio je dobro loptu glavom, ali je šutirao pravo u golmana Bajkovića.
5` Odmah odgovor Crvene zvezde, bukvalno u sledećem napadu. Vitas je nespretno intervenisao i umalo pogodio sopstvenu mrežu. Lopta je otišla metar od gola Danilovića i završila u korneru.
9` Najbolja prilika u dosadašnjem toku meča. Luka se lako oslobodio Maksimovića i umesto da uposli usamljenog Kojića odlučio se za šut i promašio.
21` Lazović i Borha su razmenili dupli pas, a potom se mladi čačanin odlučio na šut, ali je lopta otišla visoko preko gola.
27` Malo je opao ritam za razliku od početka meča, ali je vrlo zanimljivo na tribinama. Delije ne prestaju sa pesmom, a čuju se i Junajted forsi, smešteni u „kavezu” na istočnoj tribini.
28` Kadu je proigrao Lazovića, a ovaj je ponovo oprobao udarac i ponovo je šutirao preko gola Danilovića.
30` Nanizao je Luka dvojicu igrača Zvezde i potom se odlučio na šut sa nekih 35 metara, ali je bio za malo neprecizan.
32` Kadu je vrlo dobro izveo korner, Tošić je glavom prosledio do Borhe, a ovaj je iz izgledne pozicije šutirao pored gola.
36` GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
Vešović je uputio centaršut sa desne strane, lopta je u šesnaestercu došla do Borhe, koji ju je primirio, a potom uočio usamljenog Mirića, kojem nije bilo teško da je sa pet metara sprovede u prazan gol.

41` Lopta je najčešće kod Lazovića, koji je kreator Zvezdine igre. Tako je bilo i u 41. minutu, kad je Zvezdin „plejmejker” sjajno uočio Vešovića, a ovaj je glavom šutirao preko gola Rada.
42` Posle duela Raspopovića i Maksimovića, deblji kraj  je izvukao Zvezdin prvotimac, kojem je pukla arkada.
45+1` Odlična akcija Mirića i Kasalice, ovaj prvi je centrirao, a Kasalica je zahvatio loptu iz prve, ali nije pogodio gol sa nekih deset metara.
Drugo poluvreme:
46` Stigla je i zvanična potvrda o broju gledalaca. Na Marakani se nalazi čak 26.473 gledalaca! Na severnoj tribini sjajna koreografija, uz natpis „Navijačka fabrika koja ovog proleća radi punom parom”. Nekoliko trenutaka kasnije tribina gde su smešteni najvatreniji navijači Zvezde bila je obojena u crveno-bele boje.
46` Krneta je ušao umesto povređenog Maksimovića. Prosinečki ništa nije želeo da rizikuje pred finale Kupa Srbije u sredu protiv Borca.
50` Sjajno je prošao Mladenović po levoj strani, ušao je u šesnaesterac i pokušao da prosledi loptu do nekog od svojih saigrača, ali je krajnjim naporom golman Danilović otklonio opasnost.
51` Novi napad crveno-belih. Dupli pas su razmenili Lazović i Borha, a šutirao je Kolumbijac za malo pored gola.
52` Odlično igra Crvena zvezda. Pokušao je Lazović udarcem sa neki 22-23 metara, ali je lopta posle odličnog šuta zavšila tik iznad prečke.
60` Slobodan udarac za Zvezdu, izveo ga je Mladenović sa 30 metara, ali je pogodio živi zid. Na loptu je potom natrčao Mijailović, ali je poslao daleko preko gola Danilovića.
61` Druga izmena u Crvenoj zvezdi, iz igre je izašao Kasalica, a priliku je dobio Luka Milunović.
62` Žestok sudar glavama Kojića i Mijailovića, prekid je trajao dva minuta, ali su obojica nastavili igru.
63` Andrej Mrkela i Slavko Perović, nekadašnji igrači Crvene zvezde, dobili su priliku, a iz igre su izašli Stanojević i Malbašić.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Crvena zvezda – Rad (19, SАSTАVI)

Izvor: Utakmica.rs, 12.Maj.2012

Nogama na Marakani, a glavama u Kruševcu. Crveno–beli će u oproštajnom meču sezone na svom bunjištu, u subotu protiv Rada (19 časova), obaviti poslednju proveru za okršaj u finalu kupa. Trener Robert Prosinečki je u Аtini sačuvao...Zurnal.rs

Nastavak na Utakmica.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.