Trinkijeri: Biće utakmica i posle Kupa

Izvor: RTS, 16.Feb.2020, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trinkijeri: Biće utakmica i posle Kupa

Trener košarkaša Andrea Trinkijeri posle pobede nad FMP-om rekao je da je njegov tim imao težak zadatak u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Crno-beli gde će u finalnoj utakmici protiv Crvene zvezde od 21 sat braniti prošlogodišnji trofej.
Košarkaši Partizana su nadigrali FMP sa 85:77 u drugom polufinalu i plasirali se u finale Kupa a njihov trener je posle meča je istakao zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što tim izdržava drlo zahtevan ritam takmičenja.

"Imali smo najteži posao do sada. U četvrtfinalu smo igrali s Borcem, pa 22 sata kasnije je došao FMP, pa u nedelju derbi. Ovo je bila muška, nervozna i tvrda, utakmica puna tenzije. Želeo bih da čestitam mom timu jer smo igrali drugo poluvreme onako kako smo se dogovorili. I, najvažnija stvar, u svakoj situaciji smo uspeli da se adaptiramo na ono šta se dešava na terenu", rekao je Trinkijeri.
On je dodao da je njegov tim u prvom poluvremenu izgubio "dži-pi-es, u odbrani, napadu" i da su bili spori i teški.
"U drugih 20 minuta smo uspeli da se adaptiramo. A to znači da su igrači prelazili sa pozicije na poziciju. To nam je bilo potrebno da bismo mogli da se prilagodimo zahtevima ove utakmice. Sada nas čeka još jedno finale", rekao je Trinkijeri.
On je ocenio da je FMP bio dobar rival.
"FMP je bio super protivnik! Baš smo se namučili, onako kao što je bilo i napisano. I sad imamo jednu noć da pokušamo da pronađemo energiju da igramo veliki derbi. Oba tima su igrala teška polufinala. Zvezda je dobila šutem u poslednjoj sekundi, Partizan sve vreme bio na maksimumu", rekao je Trinkijeri.
Upitan koliko će ta potrošnja uticati na kvalitet igre na derbiju, rekao je:
"Voleo bih da dođemo na finale u najboljoj mogućoj situaciji. Ali, nemamo Gordića, nemamo Redinga. Imali smo izuzetno težak posao da dođemo do rezultata koji je trebalo i da napravimo. Malo bih čak bio i zadovoljan kako smo uspeli da to sve i uradimo. Ali, opet je finale, u kome nema favorita. Teška utakmica, za oba tima. Tek je februar, ovo je Kup koji branimo sa velikom željom, ali posle će biti još mnogo utakmica i još mnogo situacija da se gleda košarka", zaključio je Trinkijeri.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trinkijeri izgubio GPS, evo šta očekuje protiv Zvezde!

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2020

Zna se šta je recept za Partizan, ali biće mnogo teže protiv šampiona...Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je posle večerašnje pobede nad FMP-om da njegovoj ekipi predstoji još jedna jako teška utakmica protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća..."Imali smo najteži...

Nastavak na Sportske.net...

Trinkijeri: Biće utakmica i posle Kupa!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2020

Trener košarkaša Andrea Trinkijeri rekao je da je njegov tim imao težak zadatak protiv FMP-a u polufinalu Kupa Radivoja Koraća...Crno-beli su se plasirali u finale Kupa, gde će danas od 21 sat braniti trofej protiv Crvene zvezde..."Imali smo najteži posao do sada. U četvrtfinalu smo igrali s Borcem,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.