Teodosić objasnio razloge poraza u Valensiji

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 00:47

Teodosić objasnio razloge poraza u Valensiji

Košarkaš Crvene zvezde kaže da je umor uticao na njega i saigrače u završnici meča sa Valensijom u Evroligi.

Zvezda je poražena u 12. kolu rezultatom 85:81, a Teodosić je na 20 sekundi pre kraja promašio trojku za preokret.

"Mislim da je glavni razlog to prvo poluvreme i način na koji smo igrali prvo poluvreme. Primili smo 56 poena što je stvarno previše. Drugo poluvreme smo odigrali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobro, borili smo se. Na kraju se videla istrošenost, nismo imali svežine i snage. Omašili smo neke otvorene šuteve u poslednja dva, tri minuta. Razlog je umor i loše odigrano prvo poluvreme. U drugom smo morali da imamo dodatni napor", rekao je Teodosić.

Teodosić je upitan za razloge sporijeg otvaranja utakmice.

"Nemam odgovor na to pitanje. Očigledno je da nismo imali energije i da nismo igrali na način na koji smo igrali drugo poluvreme", kazao je Teo i dodao:

"Mnogo je lakše kad si ti 16 poena u minusu. Manje pritiska, ubacićeš neke lopte, vratićeš se u utakmicu. Ne smemo da dozvolimo da otvaramo i igramo na početku utakmice kako smo igrali večeras".

Još jednom je u prvi plan stavio umor za promašaje u finišu.

"U poslednjih pet minuta smo omašili tri, četiri otvorene trojke. Jedan od razloga je umor. Istrošili smo se jureći rezultat".

Zvezda već u petak od 20.30 gostuje Baskoniji.

"Navikli smo na ovaj ritam. Ne bi trebalo da utiče. Imamo 12, 13 momaka koji su spremni da igraju. Ne verujem da će umor biti neki problem", zaključio je Teodosić.

Skor Zvezde je 4-8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.