Teodosić: U Zvezdu pre nego što bude kasno

Izvor: Mondo, 08.Feb.2013, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teodosić: U Zvezdu pre nego što bude kasno

Najbolji evropski košarkaš iz 2010. godine kaže da bi voleo da zaigra za Crvenu zvezdu Telekom pre nego što postane "premator", odnosno, najkasnije do 32. godine.

Kakav bi to transfer bio - Miloš Teodosić iz moskovskog CSKA u Crvenu zvezdu!

Tako nešto, u ovom trenutku, teško je izvodljivo, ali najbolji košarkaš Evrope i MVP Evrolige >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << iz 2010. godine kaže da nije i nemoguće pre nego što završi karijeru. Preciznije, dok još bude u mogućnosti da kvalitetom pomogne crveno-belima.

Teodosić sada ima 25 godina, a u intervjuu za crnogorske "Vijesti" kaže da bi u Zvezdi voleo da zaigra najkasnije do 32. godine.

"Voleo bih da dođem u Zvezdu, ali ne sa 35 godina, kada bih bio, tako da kažem - premator. Ako bih se vraćao, voleo bih da to bude u nekim normalnim godinama, tu do 32. godine. Da pomognem ovoj Zvezdi na pravi način, a ne da se vratim samo da tamo završim karijeru", rekao je plejmejker reprezentacije Srbije.

Njegove simaptije prema crveno-belim bojama beogradskog kluba nisu tajna, a posebno ga raduju Zvezdine igre ove sezone.

"Izuzetno mi je drago da Zvezda igra tako kako igra, da je napokon napravila, pre svega, dobru atmosferu, a i dobru ekipu i da je Pionir pun ne samo kada igra Partizan, već i kada igra Zvezda. Stvarno imaju kvalitetnu ekipu, drugi su u Jadranskoj ligi. Ne mogu da kažem da su napravili kiks protiv Galatasaraja, igraju dobro i u Evrokupu. Mislim da je, za sada, Zvezda na dobrom putu".

Teodosić se potom osvrnuo i na učinak sa "orlovima", koji su se teškom mukom plasirali na predstojeće Evropsko prvenstvo u Sloveniji.

"Sigurno da nismo pokazali naše pravo lice i da smo u neku ruku i podbacili u ovim kvalifikacijama, ali mislim da je najvažnije to što smo, na kakav-takav način, uspeli da obezbedimo odlazak na EP. Sigurno da smo ušli nekako opušteni u te kvalifikacije, ali i tu se pokazalo da u današnje vreme nema lakih protivnika. Kao da nismo bili motivisani, ali u svakom slučaju predstoji nam EP i mislim da je to velika šansa da se iskupimo za sve loše igre", ocenio je rođeni Valjevac.

Teodosić je dodao da prethodne kvalifikacije treba da posluže kao opomena "orlovima", a istakao je i dobru igru Crne Gore, koja je završila kao prva u grupi, bez poraza, iako je igrala bez dvojice najboljih igrača - Nikole Pekovića i Nikole Vučevića.

"Igrali su kao mi pre tri-četiri godine u Poljskoj, pa u Turskoj. Zaista su igrali fenomenalnu košarku, između ostalog i nas zasluženo pobedili dva puta. Sigurno da Crna Gora ima tim za poštovanje i biće jako teško igrati protiv njih".

Bez obzira na neubedljiv plasman na završni turnir prvenstva Evrope, koji će se održati narednog leta u Sloveniji, Teodosić se nada da bi Srbija mogla da osvoji neku od medalja.

"Ne mogu da kažem da ćemo da idemo na zlato, ali voleo bih da to bude neka od medalja. O tom - potom, ima vremena za to".

Plej moskovskog CSKA kaže da bi sve individualne trofeje menjao i za osvajanje Evrolige.

"Prošle godine smo imali izuzetno veliki neuspeh izgubivši finale na način na koji smo izgubili (od Olimpijakosa, košem Jorgosa Printezisa, prim. aut) i stvarno mi je ogromna želja osvajanje Evrolige", prisetio se Teodosić.

Popularni "Teo" je u opširnom intervjuu "Vijestima" istakao značaj jednog drugog "Tea" za razvoj njegove karijere - Teodorosa Papalukasa, sa kojim je igrao u Olimpijakosu, a sada i u CSKA.

"Došao je u Olimpijakos kao najbolji igrač Evrope, u trenutku kada sam imao 21 ili 22 godine. Naravno, savetima mi je mnogo pomogao. Zbog toga sam mu izuzetno zahvalan i jako sam srećan što je opet sa nama. Siguran sam da čak i sa 35 godina može da nam pomogne".

Za kraj, kao omiljeni koš u karijeri, Teodosić je naveo pobedonosnu trojku protiv Španije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2010. godine.

"Može se reći da mi je to zaista jedan od omiljenih, ali nadam se da neće biti i posljednji!", uz osmijeh je dodao.


Podsetimo se kako je to izgledalo:

(MONDO, foto: MN Press)


Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.