Sve ostaje isto, Zvezda i dalje na plus šest!

Izvor: Mondo, 01.Dec.2016, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve ostaje isto, Zvezda i dalje na "plus šest"!

Crvena zvezda i Mladost iz Lučana igrali 2:2 u poslednjem meču 18. kola Superlige Srbije. Povreda Srđana Plavšića. Gosti od 49. minuta imali igrača manje.

UŽIVO:

Dan kasnije, šampion ima priliku da kazni direktne rivale za titulu za remi na "Karađorđu".

U Ljutice Bogdana, fudbaleri Crvene zvezde sastaju se sa ekipom Mladosti iz Lučana i, ukoliko pobede, pred 19. rundu šampionata za vikend imaće punih osam bodova prednosti u odnosu na Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Vojvodinu koji su dan ranije podelili bodove u burnom meču.

Pratićemo susret na Stadionu "Rajko Mitić" uživo, ostanite uz MONDO:

Beogradski crveno-beli protiv Lučanaca imaju skor 7-2-0 na svom stadionu, a 13-3-2 ukupno. U poslednjem susretu 6. avgusta ove godine viđeno je šest pogodaka, meč je završen 2:4 za šampiona koji se oporavljao od šokantnog revanša sa Ludogorecom u Beogradu završenog identičnim rezultatom.

Koliko toga se izdogađalo u međuvremenu kada je Zvezda u pitanju najbolje svedoči i sastav koji je popularni "Grof" suprotstavio tada kolegi Nenadu Milovanoviću.

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Fibel, Rendulić, Ristić – Le Talek (Donald), Poletanović – Plavšić, Mouče (Katai), Ruiz – Vijeira (Sikimić).

Crveno-beli su se u međuvremenu konsolidovali, ali daleko od toga da nemaju problema pred revanš sa odličnom ekipom Mladosti, koja je u Beograd stigla sa dve uzastopne pobede u Superligi, odnosno tri u poslednja četiri kola. Naime, zbog povreda, Božović neće moći da računa na kapitena Aleksandra Lukovića i njegovog kolegu iz odbrane Zorana Rendulića, za koje je ova polusezona završena, a u stroju neće biti ni Mihaila Ristića, Džona Ruiza i Gelora Kange, takođe zbog povreda, kao i "sklonjenog" Uga Vijeire koji ne želi da produži ugovor sa crveno-belima.

Od povrede se oporavio i Pablo Mouče, ali je pitanje da li se i snjim ozbiljno računa, jer ga Božović često stavlja "u isti koš" sa nezadovoljnim Vijeirom, pa i Kangom, koji je dugo već odsutan zbog povrede kolena.

S druge strane, Milovanović ne može da računa samo na napadača Obijoru Oditu, međutim i s njim i bez njega plavi ove sezone beleže odlične rezultate. Od poraza od Partizana 2. oktobra, Mladost ima skor 5-1-1 računajući i Kup mečeve.

I Crvena zvezda se "digla" posle poraza od crno-belih zabeleženog u 152. "večitom derbiju" još 17. septembra. Do danas, Božovićev sastav zabeležio je devet pobeda i remi, onaj u Subotici sa Spartakom od 1:1.

Meč u Ljutice Bogdana vodiće arbitar Nemanja Petković.

Evo i sastava:

Crvena zvezda: Manojlović - Petković, Fibel, Le Talek, Anđelković - Donald, Poletanović - Račić, Plavšić, Srnić - Orlandić.

Mladost: Krznarić - Andrić, Milošević, Šatara, Protić, Golubović, Tumbasević, Radivojević, Jovanović, Milosavljević, Bojović.

IZ MINUTA...

90+8 - KRAJ!

90+2 Sevnula je "levica" Donalda, ali lopta ide pravo u ruke Krznarića.

- Igraće se još sedam minuta!

89' Saša Jovanović je "spojen" sa golom, ali sudija prekida akciju zbog ofsajda. Snimak na televiziji Arena sport pokazuje da igrač Mladosti nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

84' Andrija Luković desnom nogom sa oko 20 metara, Krznarić za sada sjajno brani udarce iz daljine.

81' Pritisak Zvezde, ali nema prilika!

- Utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" gleda 3.600 navijača.

GOOOL!

RADIVOJEVIĆ! Mladost sa igračem manje stiže do izjednačenja u 69. minutu. Bila je to brza kontra Lučanaca po levom krilu i precizan šut "levicom" fudbalera gostujuće ekipe. Manojlović je bio nemoćan, Radivojević je pogodio "malu mrežu" Zvezdinog gola.



Izvor: YouTube

60' Petra Orlandića menja Predrag Sikimić.

GOOOL!

Crvena zvezda vodi! Strelac je Petar Orlandić. Marko Poletanović je ubacio sa desne strane, a Orlandić visoko skočio i glavom matirao Krznarića.



Izvor: YouTube

- Nije jasno kako Milosavljević nije dobio direktan crveni karton. Posle tri minuta plavšića na nosilima iznose sa terena. Bolna grimasa na licu igrača Zvezde potvrđuje da je povreda teška. Luka Adžić je zamenio kolegu iz tima.



Izvor: YouTube

49' Uf! Milosavljević dobija crveni karton, zasluženo. Petković mu je pokazao drugi žuti, jer je krvnički sa dve noge startovao na Plavšića. Fudbaler Zvezde je na travi i deluje da je povreda baš ozbiljna. Čuje se jauk...

Foto: Arena sport/printscreen

47' Vatromet navijača Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić",

- Nastavljena je utakmica!

Završeno je prvo poluvreme...

43' Imala je Zvezda priliku da povede, ali je komplikovala, nije čak ni udarac uputila iz akcije koja je mirisala na pogodak.

GOOOL!

Dušan Anđelković je sve sam uradio u 35. minutu. Prošao je pored petorice igrača Mladosti, sjurio se ka golu i rutinski matirao Krznarića. Vrlo lepa solo akcija levog beka Crvene zvezde.



Izvor: YouTube

30' Marko Poletanović iz daljine, Nemanja Krznarić nije se dao prevariti. Spustio se i odbranio snažan šut fudbalera Zvezde sa preko 20 metara.

27' Manojlović brani! Mladost je mogla do 2:0!

25. minut - Nova opasna šansa za goste! ponovo nakon odlične kontre! Saša Jovanović je odlično iskoristio svoju brzinu i probio po desnoj strani, ponovo pored Anđelkovića. Hteo je da bude nesebičan i vrati loptu Bojoviću za realizaciju, ali Le Talek se u poslednjem trenutku isprečio.

20' Zvezda napada, pokušava da izjednačio, dok se Mladost povukla i šansu traži iz kontre.

GOOOL!

Gosti su poveli već u 11. minutu, na identičan način na koji su kažnjavali Zvezdu i u prvom susretu letos. Mladi Stefan Golubović sjajno je primio loptu, okrenuo se, pogledao, video da brzonogi Saša Jovanović sprinta iza leđa Dušana Anđelkovića, usledio je pravi potez, pas u prostor, prijem Jovanovića i rutinska završnica.

Treći gol Jovanovića u poslednja dva susreta sa Crvenom zvezdom!



Izvor: YouTube

ORLANDIĆ!

7'Velika šansa za Zvezdu! Golman Krznarić spasao je Lučance i sprečio Orlandića da zatrese mrežu. Le Talek je vukao loptu 20 metara, odigrao ka crnogorskom napadaču Orlandićukoji se odlično snašao, ušao u kazneni prostor i šutnuo direktno u Krznarića.

Rezultati 18. kola:

Crvena zvezda - Mladost Lučani (18.00, Arena sport 1)

U sredu:

Borac - Voždovac 1:2 (0:0)

/Jovanović 76 - Dražić 59, 67/

Čukarički - Novi Pazar 2:0 (0:0)

/Srnić 48, Ožegović 77/

Napredak - Metalac 1:0 (1:0)

/Šarac 7/

Rad - Radnički Niš 1:1 (0:0)

/Ćulum 65 - Pavkov pen 53/

Spartak Ždrepčeva krv - Radnik 1:1 (1:1)

/Mudrinski 16 - Adamović 11/

Javor - Bačka 2:0 (0:0)

/Eliomar 56, Bjedov 80/

Vojvodina – Partizan 0:0

Tabela: Crvena zvezda (-1) 44, Partizan 39, Vojvodina 39, Napredak 34, Mladost (-1) 31, Radnički Niš 28, Spartak 26, Javor 26, Rad 21, Voždovac 21, Metalac 20, Čukarički 20, Radnik 17, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac 8.

Parovi 19. kola (nedelja, 4. decembar): Bačka – Čukarički (13.00), Voždovac – Crvena zvezda (13.00, Arena sport 1), Novi Pazar – Spartak (13.00), Radnički – Borac (13.00), Radnik – Rad (13.00), Vojvodina – Napredak (17.00, RTV), Partizan – Javor (18.00, Arena sport 1), Mladost – Metalac (ponedeljak, 17.00).

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.