Štimac o vremenu u Žalgirisu, Popoviću, pekari, temperaturi -40...

Izvor: B92, 18.Jan.2020, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štimac o vremenu u Žalgirisu, Popoviću, pekari, temperaturi -40...

Centar Crvene zvezde Vladimir Štimac opširno je govorio za litvanski portal "15 minuta" o vremenu provedeno u Žalgirisu.

Intervju sa bivšim reprezentativcem Srbije napravio je poznati novinar Donatas Urbonas tokom gostovanja Žalgirisa u Beogradu povodom utakmice protiv Crvene zvezde u 19. kolu Evrolige.

Štimac se prisetio kako mu pre čak 15 godina bilo u Kaunasu.

"Svakog jutra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam bio u jednoj od pekara. Ubrzo sam postao kao da sam njihov. Samo sam dolazio da pokupim kesu i platim. Uživao sam da jedem u Litvaniji, zbog čega sam imao velikih problema. Volim da jedem. Vremenom sam upoznao trenere koji su me učili zdravijoj ishrani i načinu života, tako da je sada u redu. Ali tada sam bio dete koje je volelo da jede", iskren je bio Štimac.

Puno slobodnog vremena provodio je sa hrvatskim plejmejkerom Markom Popovićem. Kada je Štimac primio prvu platu klupio je računar, mobilni i soni plejstešn, ali mu je kasnije u jednom trenutku ponestalo novca.

"Jednostavno nisam imao novca. U jednom momentu frižider je bio prazan i bio sam gladan", rekao je Štimac, koji tada nije želeo da troši ušteđevinu u Srbiji, poslatu ranije, jer je mislio da će imati dovoljno novca za taj mesec.

"Nazvao sam Marka Popovića i rekao mu da me je sramota. Nisam imao dovoljno novca, a Marko me je uveravao da ne brinem jer će biti uz mene stalno. Kasnije me je naučio kako da se ponašam sa novcem, a ne da pravim gluposti. Pomogao mi je mnogo".

Objasnio je i da ga je Popović stalno terao na trenira jače.

"Jednom mi je rekao "Nisi se ni oznojio, šta radiš ovde?", otvoreno mi je pričao da sam debeo i da moram da smršam. Ukorio me je... Mnogo sam naučio od njega", naveo je Štimac i da mu je to dalo snagu da radi napornije.

Štimac, koji je nedavno treći put u karijeru obukao dres Zvezde, nerado se seća i velike zime u Litvaniji.

"Sećam se da je temperatura išla i do minus 40. Bilo je teško u takvim uslovima. Kroz slične stvari bi trebalo da prođu mladi igrači, da nauče u tim situacijama", zaključio je Štimac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.